Η «Πολλαπλή Νοημοσύνη» τη Δευτέρα στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας

Εξαιρετικού επιστημονικού ενδιαφέροντος είναι η εσπερίδα που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. Η θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης που τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τους εκπαιδευτικούς και έχει σημαντικές θετικές  συνέπειες στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των μαθητών, θα αναλυθεί από τρεις καθηγητές που έχουν εντρυφήσει και γνωρίζουν άριστα το θέμα.

Ο κ. Γεώργιος Φλουρής, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναπτύξει το θέμα: «Μορφές Νοημοσύνης για την επιτυχία στο σχολείο, το επάγγελμα και τη ζωή».

Ο Δρ. Αβραάμ Μαυρόπουλος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει με θέμα: «Διδακτική Αξιοποίηση της Πολλαπλής Νοημοσύνης για μία αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση».

Ο Δρ. Γεώργιος Τσιναρέλης θα προσεγγίσει το θέμα: «Εγκεφαλική λειτουργία, Νοητική δεξιότητα, Μάθηση».

Η επιστημονική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου του ΔΕΑΠ Γλυφάδας, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα).