Ιερομόναχος χειροτονείται ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας, ο οποίος πλέον αποκαλείται πατήρ Κυπριανός!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης επιβεβαιώνει τη χειροτονία του γνωστού αστρολόγου λέγοντας πως “η εκκλησία δέχεται τους πάντες”.

Ιερομόναχος αναμένεται να χειροτονηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τα μέσα Αυγούστου στην ιερά Μητρόπολη Σύρου, ως πατέρας Κυπριανός, ο γνωστός αστρολόγος Νίκος Χορταρέας, ο οποίος αποφάσισε να αφιερωθεί στο Θεό και να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σήμερα, βρίσκεται σε μία εκκλησία στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη να επιβεβαιώνει τη χειροτονία, μιλώντας στο εκκλησιαστικό ιστότοπο ekklisiaonline.gr:

“Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων.

Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους.

Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου.

Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους.

Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε;

Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;” είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

πηγή: news247.gr