Ηλεκτρονική η εξυπηρέτηση στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ηλεκτρονικά εξυπηρετούνται τα περισσότερα αιτήματα από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του Κορωνοϊού

Προκειμένου να αποφεύγεται η ταυτόχρονη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στους χώρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφασίστηκε, παράλληλα με την εξυπηρέτηση του κοινού με φυσική παρουσία, να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά σημαντικός αριθμός αιτημάτων. Παρακαλούνται για το επόμενο διάστημα οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν όποτε είναι εφικτό την προσέλευση τους στις δημοτικές υπηρεσίες και να κάνουν χρήση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση τους.

Ανάλογα με την κείμενη νομοθεσία, τα αιτήματα αυτά θα διεκπεραιώνονται με τους ακόλουθους τρόπους:

Ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Υπηρεσίες που μπορούν να ολοκληρώνονται ηλεκτρονικά και αυτόματα όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές και οι δηλώσεις τετραγωνικών μέτρων.

Διεκπεραίωση αιτήσεων και ηλεκτρονική αποστολή εγγράφων: Ικανοποίηση σειράς αιτημάτων και έκδοση πιστοποιητικών με ηλεκτρονική αποστολή.

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και αποστολή πρωτότυπων εγγράφων στους αιτούντες: Όπου απαιτείται η έκδοση πρωτότυπου πιστοποιητικού, οι υπηρεσίες του Δήμου θα δέχονται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και θα στέλνουν στη διεύθυνση του αιτούντος το πρωτότυπο πιστοποιητικό.

Αναλυτικά τα αιτήματα που διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά είναι τα ακόλουθα:

Υπηρεσία δόμησης:

Αιτήματα χορήγησης αντιγράφων Οικοδομικών Αδειών, διαφόρων δημοσίων εγγράφων, υπαγωγών αυθαιρέτων κλπ

Καταγγελίες αυθαιρέτων και επικινδύνων

Αιτήματα δηλώσεων ιδιοκτησίας

Αιτήματα βεβαιώσεων χρήσεως γης

Αιτήματα βεβαιώσεων όρων δόμησης

Αιτήματα βεβαιώσεων εντός ή εκτός σχεδίου

Ερωτήματα γενικού ή ειδικού περιεχομένου που άπτονται πολεοδομικών θεμάτων

Διεκπεραιώνονται με την αποστολή απλής αίτησης στο: poleodomia@vvv.gov.gr

Οικονομική υπηρεσία:

Δηλώσεις τετραγωνικών μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ

https://tetragonika.govapp.gr/

Ταμείο – Ηλεκτρονικές πληρωμές:

http://www.vvv.gov.gr/index.php/tameio#tab-2

*Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο:

Οι αιτήσεις του Ληξιαρχείου και του Δημοτολογίου που είναι αναρτημένες στο σύνδεσμό: http://www.vvv.gov.gr/index.php/birth-and-death-certificates μπορούν πλέον να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο:

Δημοτολόγιο: apsarra@vvv.gov.gr

Ληξιαρχείο: mkantere@vvv.gov.gr

Η παράδοση των πρωτότυπων πιστοποιητικών θα γίνεται από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας μόνο στους ενδιαφερόμενους αιτούντες με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Υπηρεσία Κοιμητηρίων:

Αιτήσεις για την αγορά οστεοθυρίδων και οικογενεικών τάφων μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tetanikol@vvv.gov.gr

Όλα τα αιτήματα που φορούν την υπηρεσία πρασίνου μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: prasino@vvv.gov.gr

Προκειμένου να αποφευχθεί η προσέλευση του κοινού στους χώρους του Δήμου για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες του Δήμου θα προσθέσουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά. Η διοίκηση του Δήμου ζητάει την κατανόηση όλων για τυχόν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων καθώς ήδη αρκετοί εργαζόμενοι έχουν κάνει χρήση της ειδικής προβλεπόμενης άδειας με αποτέλεσμα να σημειώνονται μικρές καθυστερήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στον αριθμό 15 888 το οποίο λειτουργεί με αστική χρέωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ