Ημερίδα με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός στην Πράξη» στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Ο δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού, ανταποκρινόμενος στο ρόλο του σχετικά με την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών του, εν μέσω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών των τελευταίων ετών, διοργανώνει στις 10 Νοεμβρίου 2018, ημερίδα με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός στην Πράξη».

Βασικός ομιλητής θα είναι το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, στα κριτήρια επιλογής ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και τους λόγους που θα πρέπει ένας επαγγελματίας ή μια επιχείρηση να ενταχθεί σε αυτό.

Η ημερίδα που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον όμιλο Development and Profit, θα διεξαχθεί στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Ωδείο, Κύπρου 97, Αργυρούπολη).

Κεντρικοί ομιλητές στην ημερίδα θα είναι επίσης, ο Δρ. Δημήτρης Τζανάτος, ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Grant Thornton,ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, CEO του ομίλου Development and Profit και ο κ. Βασίλης Γκαρούτσος, Ορκωτός Λογιστής.

Με το Νόμο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (4469/2017) εισάγεται για πρώτη φορά μια οργανωμένη εξωδικαστική διαδικασία για τη συνολική και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των χρεών των ελληνικών επιχειρήσεων προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή, τις τράπεζες, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ, τους προμηθευτές και τους λοιπούς ιδιώτες.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, εταιρικού τύπου ή ύψους κύκλου εργασιών με ελαστικά κριτήρια ένταξης.

Βασική επιδίωξη του νέου αυτού μηχανισμού, είναι να δοθεί η ευκαιρία σε βιώσιμες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών αλλά και σε αυτές που βρίσκονται σε κατάσταση επαπειλούμενης αδυναμίας, να ελαφρυνθούν.

Προβλέπεται δυνατότητα διαγραφής των προστίμων και των προσαυξήσεων και εκτείνεται μέχρι και τη διαγραφή βασικής οφειλής (κεφαλαίου) των απαιτήσεών τους, σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο για την επιβίωση της επιχείρησης, ενώ η αποπληρωμή μπορεί να φτάσει ως τα 10 χρόνια και τις 120 δόσεις.

Πηγή: ToAerodromio.gr