Ημερίδα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις τάσεις της αγοράς και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Ημερίδα με θέμα τις τάσεις της αγοράς και τα επαγγέλματα του μέλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα «Ιωνία», παραπλεύρως του Δημαρχείου (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18) στις 17:30.

Η ημερίδα έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να αποφασίσουν τι θα ακολουθήσουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι στο επαγγελματικό μέλλον τους και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Skywalker.gr στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας του Δήμου με το συγκεκριμένο φορέα για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και απασχόλησης.

Ειδικά για τους μαθητές των σχολείων της ‘Α Λυκείου, η θεματολογία της ημερίδας δίνει συνέχεια σε δράση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και αφορούσε στην παροχή υψηλού επιστημονικού επιπέδου εξατομικευμένης συμβουλευτικής υπηρεσίας επαγγελματικού προσανατολισμού, προκειμένου να αντιληφθούν οι μαθητές τις ικανότητές τους, τα ενδιαφέροντά τους, τις κλίσεις τους, τις σχολές και τις ειδικότητες που τους ταιριάζουν.

Η Skywalker.gr είναι η πρώτη ιστοσελίδα που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Παρέχει πρόσβαση σε αγγελίες, προκηρύξεις, ανακοινώσεις θέσεων και εργαλεία διαχείρισης καριέρας, καθώς και τη δυνατότητα να προσθέσει ο υποψήφιος το βιογραφικό του σημείωμα σε πανελλαδική βάση δεδομένων, από όπου μπορεί να αντληθεί από εταιρίες στην Ελλάδα. Θυμίζουμε πως από το 2016 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Skywalker έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας που αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην από κοινού διοργάνωση και διεξαγωγή σειράς δράσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων, για την διαχείριση σειράς προβλημάτων που δημιουργεί η ανεργία στην τοπική κοινωνία.

 Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.