Ηθοποιοί κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλο εισαγωγής σε ελίτ πανεπιστήμια

Συνελήφθη η Felicity Huffman του «Desperate Housewives» ενώ ακόμα αναζητείται η Lori Loughlin του «Full House».

Οι αρχές της Βοστόνης και του FBI αποκάλυψε την δράση ενός κυκλώματος εισαγωγής φοιτητών σε αμερικάνικα κολλέγια, στο οποίο εμπλέκονται περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Lori Loughlin και Felicity Huffman των σειρών «Full House» και «Desperate Housewives» αντίστοιχα. Σύμφωνα με άρθρο του ABC News, το κύκλωμα βοηθούσε την εισαγωγή φοιτητών σε επίλεκτα πανεπιστήμια μέσω αθλητικών ομάδων (ασχέτως των αθλητικών προσόντων τους) ενώ παράλληλα φρόντιζε ώστε να περνούν τις εξετάσεις.

Η Huffman και ο σύζυγος της William H. Macy φέρονται να έκαναν μια «δωρεά» ύψους 15.000 δολαρίων ώστε η μεγαλύτερη κόρη τους να μπορέσει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» των εισαγωγικών εξετάσεων για την σχολή της. Αντίστοιχα η Loughlin και ο σύζυγος της και σχεδιαστής μόδας Mossimo Giannulli πλήρωσαν συνολικά 500.000 δολάρια ώστε οι δύο κόρες τους να γίνουν μέλη ομάδας κωπηλασίας του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια – παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στην ομάδα – ώστε να διευκολυνθεί η εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν καταγράψει συνομιλίες μεταξύ των κατηγορούμενων, ενώ ένας μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει ενοχοποιητικά email από την Loughlin. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν και κατά πόσο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο, όμως το ABC News αναφέρει πως προπονητές και πολλά διευθυντικά στελέχη θεωρούνται ύποπτοι.

Δημοσιογράφος του ABC ανέφερε πως η Huffman έχει ήδη συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές, ενώ ακόμα αναζητούν την Loughlin. Επικεφαλής της σπείρας είναι ο William Singer, ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής εταιρείας Key Worldwide Foundation και της Edge College & Career Network. Ο Singer έχει ομολογήσει και φέρεται να έλαβε 25 εκατομμύρια δολάρια από γονείς στο διάστημα 2011 έως το 2018, «εγγυώμενος» την εισαγωγή των παιδιών τους σε επίλεκτες σχολές

πηγή: clickatlife.gr