Και δεύτερο Seatrac τοποθετεί από φέτος ο Δήμος Γλυφάδας στην 3η παραλία της πόλης.

 Πρόκειται για το μηχανισμό με τον οποίον τα άτομα με αναπηρία μπορούν εύκολα να μπαίνουν στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους.

Το νέο, υπερσύγχρονο Seatrac θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ήδη υπάρχον, το οποίο τοποθετήθηκε και λειτουργεί ήδη από χτες και αναμένεται να κάνει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία που επισκέπτονται την παραλία της Γλυφάδας ακόμα πιο εύκολη. Ο καινούργιος αυτός μηχανισμός είναι του 2019 και προσφέρει πολλές και νέες εξελιγμένες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα ότι ενημερώνει για τη θερμοκρασία του αέρα, για τη θερμοκρασία της θάλασσας, αν έχει κύμα κ.τ.λ., παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους χρήστες.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Γλυφάδας εδώ και τέσσερα χρόνια έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη υποδομή στην παραλία της πόλης, με την τοποθέτηση ενός πρωτοποριακού μηχανισμού για ΑμεΑ, το Seatrac. Μάλιστα, το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας είναι το πρώτο σε χρήση πανελλαδικά βάσει μετρήσεων κάθε χρόνο, έχοντας χιλιάδες χρήσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στην πλέον φιλική και φιλόξενη παραλία της Γλυφάδας.

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια. Πρόκειται για μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση.

Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό, ενώ δίπλα στο μηχανισμό αυτόν τοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος, διαμορφώθηκαν θέσεις για ΑμεΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε σχετική βοήθεια εφόσον αυτό απαιτηθεί.

O Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στη δημαρχία της πόλης στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, 26 Μαΐου, είχε δηλώσει σχετικά: «Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να απολαμβάνουμε το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον αυτονόητο λόγο τοποθετήσαμε το Seatrac στην παραλία της Γλυφάδας μας, το οποίο και κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που το είχαν ανάγκη και που το φέρνουν κάθε χρόνο πρώτο σε χρήση πανελλαδικά».

πηγή: iglyfada.gr