Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Κακοκαιρία με χιόνια, καταιγίδες και χαλάζι

Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται την Τρίτη (05-02-2019) μετά το μεσημέρι, με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου: α. Από το απόγευμα τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από το βράδυ τα νησιά του Ιονίυ (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα για την Αττική ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από το βράδυ της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου: Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, το πρωί την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου: Κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. β. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων που η έντασή τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί της Τετάρτης. γ. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές:

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

πηγή: dikaiologitika.gr