Κεραμέως για κλειστά σχολεία: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν. Πανελλήνιες έως τον Ιούλιο»

«Όλα είναι στο τραπέζι» είπε η υπουργός Παιδείας και «κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία». Τι ανέφερε για τις Πανελλήνιες.

Στην φετινή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, με τα κλειστά σχολεία εν μέσω πανδημίας κορονοϊού αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στον MEGA, σημείωσε ότι «σκοπός μας είναι και θα το πετύχουμε να μην χαθεί η σχολική ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά» ενώ για τις Πανελλήνιες ανέφερε ότι θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο. Παράλληλα αναφέρθηκε στην σύγχρονη ζωντανή διδασκαλία στην οποία έχουν συνδεθεί 15.000 ψηφιακές τάξεις.

«Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου, ώστε να μην αποκλείεται κανείς» είπε, ενώ για την ασύχρονη εκπαίδευση -Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, E-class, E-me- και το υπάρχον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, E-books), έχουν συνδεθεί 700.000 μαθητές.Τέλος όπως σημείωσε ξεκινάει την Δευτέρα, η εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές δημοτικού. «Από τη Δευτέρα 30/3, 10 το πρωί, ξεκινούν τα μαθήματα μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης για μαθητές δημοτικού. Αξιοποιούμε τον χρόνο μας, διατηρούμε την επαφή με το σχολείο και το διάβασμά μας» ανέφερε.