Προεκλογική αρένα η Βουλή: Σήμερα η πρόταση μομφής στον Πολάκη – Παροχές και 120 δόσεις

ÓõæÞôçóç óôçí ÂïõëÞ åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ ÅèíéêÞò ¶ìõíáò "ÖÜñïé, Óôñáôïëïãßá êáé Üëëåò äéáôÜîåéò", ôçí ÐÝìðôç 24 Éïõëßïõ 2014. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Προεκλογική αρένα θα θυμίζει η Βουλή από σήμερα καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με αιχμή του δόρατος την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη αλλά και τις οικονομικές παροχές από το πλεόνασμα.

Όπως έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την διήμερη προθεσμία που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, κι έτσι η τριήμερη συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη κι αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, θα οριστικοποιηθεί η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό την συνεδρίαση θα ανοίξει ο πρωθυπουργός και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας απαιτείται η πλειοψηφία των παρόντων, δηλαδή 151 βουλευτές.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να λάβουν θέση μάχης στο Κοινοβούλιο και για την οικονομία μιας και σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μια σειρά ευνοϊκών μέτρων απο το πλεόνασμα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται πως οι παροχές που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός απο το βήμα της Βουλής όχι μόνο θα επισκιάσουν το ζήτημα «Πολάκη» αλλά θα σημάνουν κι επίσημα την έναρξη των εκλογών, αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών.

πηγή: Αννα Καραβοκύρη / dikaiologitika.gr