Καταστροφή στην Κρήτη: Κατέρρευσαν γέφυρες-Αγωνία για τον αγνοούμενο (VIDEO)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αφήνει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» στο πέρασμα της από την Κρήτη. Καταρρεύσεις γεφυρών, απεγκλωβισμοί και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός.  

O υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στα Χανιά από χθες όπου ανακοίνωσε βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν σήμερα (Τρίτη) δύο μεγάλες γέφυρες και θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες».

Την ίδια στιγμή η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη του 61χρονου κτηνοτρόφου που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή Εμπρόσνερο στις Βρύσες Αποκορώνου. Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα αλλά όχι τον ίδιο.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι, με τον συντονισμό του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Νικόλαου Λαγουδάκη που μιλώντας στο neakriti,gr ανέφερε ότι: «Πλέον επιχειρούν 60 άτομα της πυροσβεστικής με την συνδρομή και της ΕΜΑΚ , ειδικού κλιμακίου δυτών ενώ έχουν φθάσει και από την Αθήνα 10 άτομα της ‘Α ΕΜΑΚ.
Επίσης στις έρευνες δια θαλάσσης θα υπάρξει και πλωτό σκάφος του λιμενικού ενώ σημαντική και η συνδρομή των drones.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε και δεύτερη παρέμβαση των πυροσβεστών για δύο άτομα που κινδύνευσαν στα Χανιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Λαγουδάκη, τα νερά παρέσυραν Ι.Χ. στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου και οι πυροσβέστες διέσωσαν δύο άτομα μέσα από το όχημα.

Κατέρρευσε και άλλη γέφυρα στο Ρέθυμνο

Τμήμα της πεζογέφυρας του Σταυρωμένου Ρεθύμνου, κατέρρευσε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μη μπορώντας να αντισταθεί στατικά στην ορμή των νερών από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Το τμήμα του δρόμου αποκλείστηκε χωρίς όμως να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη διέλευση των κατοίκων, μιας και πρόκειται για την Παλαιά Γέφυρα που ένωνε τον οικισμό με την Παλαιά Εθνική Οδό πριν την Χάραξη του ΒΟΑΚ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Π.Υ. Κρήτης, αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης.

Να σημειωθεί ότι χθες είχε καταρρεύσει και η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό που δεν άντεξε τα ορμητικά νερά.

πηγή: skai.gr