Καταστροφικό το 2018 για τον Ζούκενμπεργκ – Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα έχασε από την περιουσία του…

To 2018 αποδείχτηκε καταστροφικό για το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, με τον συνιδρυτή και διευθύνων σύμβουλό του, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, να μετρά απώλειες πολλών δισ. δολ. από την προσωπική του περιουσία.

Ειδικότερα, ο Ζούκενμπεργκ ξεκίνησε τη χρονιά έχοντας περίπου 75 δισ., αλλά σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του σήμερα αξίζει περί τα 56 δισ. δολ, όπερ σημαίνει ότι έχει απολέσει περί τα 19 δισ. δολ. 

Ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ κατέχει μερίδιο 13% στο Facebook, με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει αντιμετωπίσει εντός του 2018 πολλές κρίσεις, όπως το σκάνδαλο Cambridge Analytica, διάφορες κατηγορίες για κακοδιαχείριση, μία «εξέγερση» των μετόχων και διάφορα άλλα θέματα αναφορικά με μη αποδεκτό περιεχόμενο.

Στις 25 Ιουλίου, η τιμή της μετοχής του Facebook σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 20%, λόγω των απογοητευτικών κερδών της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Αυτή η απότομη πτώση δεν ήταν δυνατό να μην αποτυπωθεί και στην καθαρή αξία του ίδιου του Μαρκ Ζούκενμπεργκ.

Στο χαμηλότερο σημείο της μετοχής του Facebook, στις 24 Νοεμβρίου, η περιουσία του Ζούκενμπεργκ υπολογιζόταν στα 52 δισ. δολ. Από τότε, η αξία του Facebook ανέκαμψε ελαφρώς, με τους αναλυτές να τοποθετούν τις απώλειες του Αμερικανού στα 15 δισ. δολ. για το 2018.

Κι όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, το περιοδικό Money, αν αυτή η πρόβλεψη όντως επιβεβαιωθεί, ο Ζούκενμπεργκ θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 500 πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη. Ακόμη και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon θα έχει χάσει λιγότερα.

πηγή: filathlos.gr