Καθολική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο τεστ κορονοιού

Παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από ιδιωτικό πιστοποιημένο φορέα, με δαπάνες του Δήμου Γλυφλαδας, μοριακό τεστ κορονοιού σε όλους του εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου.
Η συμμετοχή ήταν καθολική.


Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά εντός της ημέρας.
“Για μία ακόμη φορά εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον δάσκαλό μας που νοσεί, έναν εξαιρετικό άνθρωπο και παιδαγωγό”, τονίζει ο κ. Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: “Χθες το απόγευμα, παρευρέθηκα στο σχολείο για να συνομιλήσω με τους δασκάλους. Είχαμε μακρά συζήτηση που είχε και εντάσεις, γιατί θεώρησαν ότι τους στοχοποιούμε.

Να το ξαναπώ λοιπόν: Ο σεβασμός μας και η εκτίμησή μας τόσο στους ίδιους όσο και στο έργο που επιτελούν καθημερινά είναι δεδομένος και τον έχω εκφράσει – ιδιωτικά και δημόσια – πολλές φορές. Πρόκειται εξάλλου για ένα σχολείο που γνωρίζω πολύ καλά, αφού έχω μεγαλώσει σε αυτή τη γειτονιά. Τονίζουμε και πάλι ότι η πανδημία του κορονοϊού απαιτεί από όλους μας πολύ μεγαλύτερη εγρήγορση, κινητοποίηση και προσοχή από ό,τι θα δείχναμε σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής μας.

Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ ότι το μεμονωμένο περιστατικό της Παρασκευής δικαιολογεί γενικούς αφορισμούς ή απαξίωση οποιουδήποτε εκπαιδευτικού. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον διπλό και δύσκολο αγώνα – για να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία και να σταματήσουμε την μετάδοση του κορονοϊού”.