Κέρκυρα: Διακοπές στην κόλαση! Καταγγελίες – φωτιά από Βρετανούς τουρίστες

Γενεές δεκατέσσερις περνούν και με αποδείξεις Βρετανοί τουρίστες ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κέρκυρα. Η είδηση μάλιστα κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι πρώτο θέμα στην βρετανική Mirror και όχι μόνο. Οι Βρετανοί τουρίστες μιλούν για «τρύπα της κολάσεως» για ξενοδοχείο που μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη και άλλα πολλά.

Και έχουν και φωτογραφίες και βίντεο να αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

Το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών Mick Clarke και Jayney ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο χωριό του Αγίου Γόρδιου στην Κέρκυρα χωρίς νερό και με σκουπίδια που απειλούν την υγεία τους!

Μάλιστα ο Mick που είναι πρώην στρατιωτικός λέει ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα του θυμίζει την εποχή που υπηρέτησε στον πόλεμο της Βοσνίας!

«Ο Mick λέει ότι το μέρος του θυμίζει την ρημαγμένη από τον πόλεμο Βοσνία του 1994 όταν είχε υπηρετήσει εκεί», λέει η σύζυγός του. Η ίδια έχει και μια πάθηση του αίματος και ανησυχεί.

«Ζω με μια ωρολογιακή βόμβα μέσα μου και η πίεση και το άγχος από όλο αυτό που ζω έχει εντείνει τα συμπτώματα και αρρώστησα», λέει η ίδια και εξηγεί ότι πέρυσι λόγω της ασθένειάς της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την δουλειά της.

Έκανε μάλιστα και αναρτήσεις σε facebook και twitter που δείχνουν την κατάσταση.

«Όταν είδαμε στο Facebook μια ανάρτηση για διακοπές all inclusive με 499 λίρες και πτήση από το Έξετερ η πρώτη μας σκέψη ήταν «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό» και έτσι πήγαμε σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και ρωτήσαμε «που είναι η παγίδα; γιατί είναι τόσο φθηνό;» Μας είπαν ότι είναι η πρώτη εβδομάδα της καλοκαιρινής σεζόν και προσπαθούν να ενθαρρύνουν κόσμο να κάνει διακοπές εκεί», λέει η ίδια.

Δεν έχουν όπως καταγγέλλουν τρεχούμενο νερό στο στοιχειωμένο χωριό, όπως το περιγράφουν.

«Θέλω να φύγω από εδώ. Με αρρωσταίνει», λέει η Jayney.  «Μπορώ να αντέξω χωρίς ζεστό νερό, δεν είμαι άνθρωπος δύσκολος. Αλλά το ξενοδοχείο είναι επί της ουσίας κλειστό. Όλοι οι ντόπιοι κάνουν επισκευές και βάφουν τα καταστήματά τους και λένε ότι η τουριστική σεζόν θα αρχίσει σε δυο εβδομάδες».

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια με τους κάδους να ξεχειλίζουν οι παραλίες δεν είναι καθαρισμένες και η πρόσβαση στην παραλία είναι μέσω μιας μικρής αυτοσχέδιας γέφυρας φτιαγμένης από παλέτες.

«Είμαστε κολλημένοι σε αυτή την «τρύπα της κολάσεως» και δεν μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι. Έχουν περάσει 26 ώρες από την στιγμή που ζητήσαμε βοήθεια από την TUI», λέει η απογοητευμένη γυναίκα.

Και συνεχίζει: «Άλλοι τουρίστες αναγκάζονται να πληρώσουν 200 λίρες ο καθένας για να επιστρέψουν στην πατρίδα μας σήμερα. Τόσο χάλια είναι αυτό το μέρος. Δυο κορίτσια από το Τσεσάιρ και πλήρωσαν εξτρά για να καταφέρουν να βρουν πτήση να γυρίσουν πίσω. Αυτές οι διακοπές θα μας βοηθούσαν να ξεπεράσουμε μαι δύσκολη περίοδο της ζωής μας. Ήμουν άρρωστη πέρυσι και πλέον από το άγχος και την στενοχώρια έχουν ενταθεί τα συμπτώματα της ασθένειάς μου».

Εκπρόσωπος της TUI είπε: «Λυπούμαστε για την δυσάρετση εμπειρία της κυρίας και του κύριοι Κλαρκ στην Κέρκυρα. Κάνουμε έρευνα για τις καταγγελίες τους και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί τους για να λυθεί το ζήτημα».

πηγή: www.newsit.gr