Κηδεία Κωνσταντίνου Κατσίφα: Συναγερμός στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Απίστευτοι έλεγχοι [video]

 Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, απο το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Έγδυσαν Έλληνα – Απίστευτοι έλεγχοι στα σύνορα

Κάτι παραπάνω από λεπτομερής είναι ο έλεγχος των Αλβανών στα σύνορα σε όσους επιχειρούν να παραστούν σήμερα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως καταγγέλλει ένας από αυτούς οι Αλβανοί αστυνομικοί τον “έγδυσαν” για να δουν τα τατουάζ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να παραδώσουν την ελληνική σημαία ή όποιες σημαίες είχαν μαζί τους.

Δείτε βίντεο από τους ελέγχους στα σύνορα

Θρήνος στους Βουλιαράτες

Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και με στρατιωτικά ρούχα, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «επέστρεψε» χθες στο χωριό του, αφού οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν να επιστραφεί η σορός του στην οικογένειά του.

Η κηδεία του 35χρονου θα γίνει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι (13:00 τοπική ώρα), με τους συγγενείς του να περιμένουν τουλάχιστον 2.000 κόσμο στην κηδεία του, που θα γίνει στον Άγιο Αθανάσιο, στους Βουλιαράτες.

Ήδη, από τα ξημερώματα έχουν ξεκινήσει πούλμαν από την Ελλάδα καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλησαν να παραβρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Στους Βουλιαράτες τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο. Πάντως, κάποιοι ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους του χωριού με βυζαντινά σύμβολα.

Ο θρήνος της μάνας

Υποδοχή με τιμές ήρωα επιφύλαξαν στον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι συγχωριανοί του το απόγευμα της Τετάρτης (07.11.2018) όταν ο λευκό φέρετρο με τη σορό του έφτασε στο χωριό. Ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και ο νεκρός ντυμένος με στρατιωτική στολή.

Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν στα χέρια την σορό του, η οποία ήταν σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. «Αθάνατος» φώναζαν. Πάνω στο λευκό φέρετρό του έγραφε: Κωνσταντίνος Κατσίφας, ετών 35…

Η σορός παρέμεινε στο πατρικό του σπίτι και εκεί θα βρίσκεται έως την ώρα της κηδείας. Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας του, η μητέρα του και οι αδερφές του. «Παλικάρι μου. Με χαιρέτισες εδώ, παλικάρι μου. Λεβέντη μου», το μοιρολόι της μητέρας του που «έσκισε» τον ουρανό και ράγισε καρδιές.

Ο Σάββας Σιάτρας, γνωστός τραγουδιστής της περιοχής, μετά από επιθυμία της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, θα εκφωνήσει τον επικήδειο και θα πει ένα μοιρολόι της Ηπείρου.

πηγή: newsit.gr