Κλείνουν από Τετάρτη τα καταστήματα λιανεμπορίου – Δεν ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αναστασία Πελώνη, διαψεύδοντας τις φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και ξεκαθαρίζοντας πως τα φαρμακεία δεν θα κλείσουν. 

Παράλληλα, η κα Πελώνη ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η ισχύς του δακτυλίου, ενώ ο πρωθυπουργός έχει κάθε πρωί τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Υγείας για λήψη αποφάσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις και λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε, κλείνουν από Τετάρτη τα καταστήματα λιανεμπορίου που έχουν επαφή με καταναλωτές, πλην των φαρμακείων, των σούπερ μάρκετ, των βενζινάδικων κ.ά, ενώ αποφασίστηκε όποιος έρχεται από το εξωτερικό να μπαίνει σε περιορισμό για 14 μέρες.

Η κα Πελώνη ανακοίνωσε πρωτοβουλίες και σχέδια από την κυβέρνηση για άμβλυνση των συνεπειών του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία και εργασία.

Νέες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup που θα αφορούν στην τόνωση των επιχειρήσεων και εν μέρει των νοικοκυριών με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πλέγμα νέων μέτρων.