Κλειστές οι είσοδοι του Υμηττού, σε μέγιστη ετοιμότητα ο Δήμος Γλυφάδας

Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Γλυφάδας με όλη τη δύναμη της Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών επί ποδός ενόψει και της αναμενόμενης ενίσχυσης των ανέμων τις προσεχείς ώρες.

Κλειστές είναι ήδη και θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες οι είσοδοι προς το βουνό και συνιστάται αυξημένη προσοχή από όλους. Δεν επιτρέπεται να προσεγγίσει κανείς. Σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάρχει εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και όλη η Αττική έχει τεθεί σε «κατάσταση συναγερμού με κατηγορία κινδύνου επιπέδου 5».

Ο Δήμος Γλυφάδας, με συντονισμό του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, είναι σε μέγιστη ετοιμότητα και περιφρουρεί σε 24ωρη βάση τον Υμηττό, με τρεις υδροφόρες 10 τόνων, δύο μικρά κατασβεστικά τύπου Α 500 λίτρων, ενώ διαθέτει επανδρωμένα για άμεση επέμβαση δύο φορτωτές, δύο αρπάγες και δύο γερανοφόρα οχήματα. Οι πυροφύλακες επαγρυπνούν, ενώ drone με θερμική κάμερα πετάει πάνω από το βουνό, ελέγχοντας κάθε σπιθαμή του. «Αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, απαιτείται αυξημένη προσοχή και πειθαρχία.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους όσοι μάχονται μέρα νύχτα με τις φλόγες, ιδιαίτερα στους ήρωες πυροσβέστες μας και στις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης και παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην προσεγγίζουν το βουνό», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

 

Οι είσοδοι που είναι κλειστές, είναι οι ακόλουθες:

 

Αγίου Νεκταρίου 9

Αγίου Νεκταριου 73

Πριγκιποννήσων

Θέση Πατητήρι

Τέρμα Γεννηματά

Τέρμα Μετσόβου

Σερρών 3

Τέρμα Παπαφλέσσα

Συνταγμ. Δαβάκη

Ηροδότου και Δερβενακίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here