Ιταλία: Κλειστή όλη η χώρα για 15 ημέρες – Το διάγγελμα του Κόντε

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλα τα καταστήματα στη χώρα, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε απόψε, με νέο διάγγελμά του, ότι για λόγους ασφαλείας θα κλείσουν όλα τα καταστήματα στη χώρα, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.   Όπως είπε ενδεικτικά ο Κόντε, θα κλείσουν μπαρ και κομμωτήρια σε όλη την Ιταλία ενώ λουκέτο θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Τα νέα, περιοριστικά μέτρα, έρχονται ενώ η Ιταλία αντιμετωπίζει την χειρότερη επιδημία του νέου κοροναϊού μετά την Κίνα, με τους νεκρούς μέσα σε μία μόνο ημέρα να αυξάνονται κατά 196 και τα κρούσματα κατά 2.300.    Κλειστά θα παραμείνουν πρακτικά όλα τα εμπορικά καταστήματα για δεκαπέντε ημέρες και θα εκτελούνται μόνο οι βασικές δημόσιες μεταφορές.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κόντε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση από τον κοροναϊό. «Το ποσό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά θα χρησιμεύσει για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Με τα κονδύλια αυτά θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και η δημόσια υγεία. Παράλληλα, ο Κόντε υπογράμμισε ότι περιμένει τα αναλυτικά αιτήματα από τους περιφερειάρχες του ιταλικού βορρά, οι οποίοι ζητούν να κλείσουν όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στις περιοχές τους, με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Πηγή: www.lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ