ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Δείτε τι έγραψε σε σχετική ανακόινωση ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου:

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού – όπως γίνεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις – και το 3ο Λύκειο Γλυφάδας θα είναι κλειστό για προληπτικούς λόγους από αύριο 10 Μαρτίου μέχρι και τις 24 Μαρτίου.

Στην επικοινωνία μας με το Υπουργείο Παιδείας εκφράσαμε τη διαφωνία μας για την διαχείριση που γίνεται, καθώς κλείνει το 3ο Λύκειο αλλά παραμένει ανοιχτό το 3ο Γυμνάσιο που έχει κοινό προαύλιο και τους ίδιους καθηγητές σε κάποια μαθήματα !

Όπως εξηγήσαμε, δεν είμαστε ειδικοί, αλλά βασιζόμαστε σε απλές παραδοχές της κοινής λογικής. Όταν η κοινή λογική θίγεται, είναι εύλογο οι πολίτες να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πόλη μας.

Επαναλαμβάνω εκ νέου ότι το ποια σχολεία κλείνουν και με ποια κριτήρια δεν το αποφασίζει ο Δήμος Γλυφάδας (ή ο εκάστοτε Δήμος) αλλά το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή.

Με όλο το σεβασμό στους επιστήμονες και στους τεχνοκράτες, εκτιμούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εμπλέκεται πιο ενεργά στις αποφάσεις αυτές, για να αποφεύγονται ατυχείς τουλάχιστον αποφάσεις όπως αυτή με το 3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο Γλυφάδας.