Κλιματιζόμενες αίθουσες σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Εστίες δροσιάς για τον επερχόμενο καύσωνα μπορούν να βρουν πολίτες που το έχουν ανάγκη στα δημοτικά κτήρια των 3Β. 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ προειδοποιεί για την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών από την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019 έως την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019.

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λειτουργούν στα εξής σημεία:

  • ΚΑΠΗ Βάρης (Τερψοχόρης 4, Βάρη)
  • ΚΑΠΗ Βούλας (Ζεφύρου 2 Βούλα)
  • ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης (Πλατεία 24ης Ιουλίου, Βουλιαγμένη)
  • Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βάρης (οδός Άττιδος)
  • Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βάρης (οδός Αρετής)
  • Κλειστό Γυμναστήριο Αθλητικού Κέντρου Βούλας (οδός Λυκούργου)
  • Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κ. Καραμανλή 18, Βούλα)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες  προβλέπεται να σημειωθούν: α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία (έως 37 με 38 βαθμοί Κελσίου). β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι 35 με 36 βαθμοί Κελσίου).

Την Παρασκευή (09.8.2019) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε  όλη σχεδόν τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν: α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου). β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37  βαθμοί Κελσίου). Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (10 και 11.8.2019) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

πηγή: 3vita.gr