ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΛΙΜΟΥ & ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγ.Κοσμά, οι Δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

“Καλωσορίζουμε την έναρξη των εργασιών στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού και τον Άγιο Κοσμά.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των Δήμων μας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά τη λειτουργία του.

Ελπίζουμε οι εργασίες να προχωρήσουν με τον γρηγορότερο δυνατό ρυθμό, προς όφελος της συνολικής ανάπτυξης της νότιας Αττικής.

Οι Δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας θα στηρίξουν με κάθε πρόσφορο μέσο την υλοποίηση της μεγάλης αυτής επένδυσης, με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό.”

Ιστορική η σημερινή μέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.


Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των Υπουργών Αδώνιδος Γεωργιάδη και Λίνας Μενδώνη, καθώς και των Δημάρχων Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών για την μετατροπή του πρώην αεροδρομίου στο μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Μεσογείου.

“Ουσιαστικά τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης”, τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τους δημάρχους των τριών όμορων δήμων “που έβαλαν τη δική τους πινελιά για τη δημιουργία αυτού του έργου”.


Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου

“Για όλους εμάς που ζήσαμε επί χρόνια τα αεροπλάνα να ξεκινούν την προσγείωση πάνω από τα σπίτια μας.

Για όλους εμάς που ζήσαμε την εγκατάλειψη που ακολούθησε το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου το 2001.

Για όλους εμάς που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα !

Καλό ξεκίνημα ευχόμαστε από καρδιάς στο μεγάλο έργο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που εγκαινιάστηκε το πρωί παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της νότιας Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτή, με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό, για την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της περιοχής και τη δημιουργία μιας αληθινής Αττικής Ριβιέρας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.