Κοινή φωνή Παπανικολάου-Κονδύλη: «Πρέπει να αναπτύξουμε το δικό μας αφήγημα στην επένδυση»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, ψήφισε κατά πλειοψηφία την αποχώρηση από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και τη δημιουργία του «Συνδέσμου Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου», με τον δήμο Αλίμου, με σκοπό την ενιαία και αποτελεσματική διαχείριση όλων των σοβαρών ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαδικασία ανάπλασης και ανάδειξης του πρώην αεροδρομίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου της νότιας Αθήνας.

Στόχος της συνεργασίας αυτής, είναι η διαρκής αναβάθμιση και τουριστική ανάδειξη της περιοχής και η δημιουργία έργων υποδομών των Δήμων με πόρους από το ΕΣΠΑ, για την προσέλκυση επισκεπτών και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, τόνισε ότι οι δυο δήμοι εκφράζουν το 75% των πολιτών της περιοχής και ότι το «οικόπεδο» στο οποίο θα δημιουργηθεί το καζίνο και τα ξενοδοχεία, ανήκει σε ποσοστό 70%, στη Γλυφάδα.

«Εμείς δεν έχουμε σκοπό να τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα κοκόρια, αλλά αλληλέγγυοι και ενωμένοι θέλουμε να αναπτύξουμε πρωτοβουλία για τη δίκαιη κατανομή. Πρέπει να έχουμε λόγο στην υπογειοποίηση της παραλιακής, όποτε γίνει. Εμείς θέλουμε να ξεκινάει από τον Άλιμο και να φτάνει στη Γλυφάδα. Θα διεκδικήσουμε νέα χάραξη του τραμ και την προέκταση του μετρό μέχρι την πόλη μας.

Με αφετηρία τη θετική αντίληψη για την επένδυση, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις χρόνων. Θα ενισχύσουμε τη συλλογική διεκδίκηση με όλους τους τρόπους, τα επιχειρήματα που έχουμε για τη διαμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε σχέση με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο. Οι εξελίξεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο Φορέας που δημιουργήθηκε εδώ και ένα χρόνο δεν έχει καταφέρει να εκφράσει και να αγκαλιάσει τις διεκδικήσεις».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρέστη αντιπροσωπεία του Δήμου Αλίμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος τόνισε ότι ο Άλιμος είναι ο μοναδικός δήμος που δεν διαθέτει κοιμητήριο και θα δώσει αγώνα για να αποκτήσει. Tην Τρίτη 4 Νοεμβρίου, είχε πάρει την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου.

«Ο Φορέας ξεκίνησε άσχημα και συνεχίζει χειρότερα. Πρόκειται περί εκτρωματικού νομικού μορφώματος. Αφαιρεί από την αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες και τις περνάει στο υπουργείο. Συμμετέχουμε τυπικά αλλά ουσιαστικά δεν ακουγόμαστε. Ήδη ο Φορέας έχει στραφεί δικαστικά κατά του δήμου Αλίμου.

Γιαυτό καταλήξαμε να υποβάλλουμε παραίτηση από τον Φορέα με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς. Πρέπει να αναπτύξουμε το δικό μας αφήγημα στην επένδυση.

Ο Φορέας δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεται τα σκουπίδια και τον φωτισμό. Ο Σύνδεσμος που κάνουμε θα μπορεί να αντλεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να φτιάξουμε, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, προς όφελος των κατοίκων».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

πηγή:notia.gr