«Κόκκινη Νύχτα» και «Κόκκινη Κυριακή» στη Γλυφάδα

Η «Κόκκινη Νύχτα» επιστρέφει στη Γλυφάδα! Μια μεγάλη, χριστουγεννιάτικη, γιορτή, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά – κι αυτήν τη φορά θα είναι διπλή. Η κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας και του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, στο ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 10 το βράδυ, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως και τις 8 το βράδυ. Την επομένη ακριβώς, δηλαδή, την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Άνω Γλυφάδα (Τερψιθέα – Αγ. Τρύφωνας) η «Κόκκινη Κυριακή», από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό, χριστουγεννιάτικο, θέαμα, που θα περιλαμβάνει ζωντανές συναυλίες, παρέλαση τυμπανιστών, άμαξες με άλογα, τη Φιλαρμονική και τη χορωδία του Δήμου Γλυφάδας να ερμηνεύει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το τρενάκι γεμάτο Άγιους Βασίληδες να περνάει από όλες τις γειτονιές, ξυλοπόδαρους, κλόουν, ζογκλέρ, μπαλονοκατασκευές, κεράσματα, χριστουγεννιάτικο κρασί και δεκάδες ακόμα εκπλήξεις – δωρεάν για όλους! Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλην την αγορά της Γλυφάδας, στα πεζοδρόμια μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι αργά το βράδυ.

Στην πλατεία Κατράκη θα έχει στηθεί η «Ονειρούπολη» με το σπίτι του Άη Βασίλη και «καρουζέλ»! Στην Πλατεία Εσπερίδων, στις 5 μ.μ., θα ξεκινήσει η συναυλία με την Έλλη Κοκκίνου, το Χρήστο Χολίδη και το Χρήστο Κυριαζή. Άλλη μια συναυλιακή σκηνή θα είναι τοποθετημένη στη διασταύρωση των οδών Λαζαράκη και Γρηγορίου Λαμπράκη και στις 6:30 μ.μ. θα τραγουδήσουν ο Stan και ο Χρήστος Δάντης.

Ο Δήμος Γλυφάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γλυφάδας να γιορτάσουν αυτό το Σάββατο και αυτήν την Κυριακή στους εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας, με εκπλήξεις και πολλά «χάπενινγκς» να περιμένουν το κοινό που θα δώσει το παρών! Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία, όπως και πέρυσι, θα δώσει χαρά σε μικρούς και σε μεγάλους και γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, θα «ζωντανέψει» τη γλυφαδιώτικη αγορά και θα τονώσει την αγοραστική κίνηση.