Κόλπο δημοσίων σχέσεων η νέα αντικαπνιστική καμπάνια της Philip Morris;

Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας Philip Morris πως με τη νέα της καμπάνια προωθεί τη διακοπή καπνίσματος, η αντικαρκινική εταιρεία της Βρετανίας υποστηρίζει πως οι παραγωγοί των Marlboro προσπαθούν απλά να προωθήσουν τα εναλλακτικά καπνικά προϊόντα όπως τον θερμαινόμενο καπνό.

«Είναι μία τεράστια υποκρισία. Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει η Philip Morris τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα είναι να σταματήσει να παράγει τσιγάρα» δήλωσε ο επικεφαλής της αντικαρκινικής εταιρείας.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Ενέργειες για την υγεία και το κάπνισμα» δείχνει να συμφωνεί με αυτή την άποψη πως η όλη καμπάνια είναι υποκριτική και πως ήταν ένας τρόπος για την Philip Morris να δείξει ότι συμβαδίζει με τους αντικαπνιστικούς διαφημιστικούς κανονισμούς της Βρετανίας.

«Το γεγονός είναι πως η εταιρεία δεν μπορεί πια να διαφημιστεί στη Βρετανία. Είμαστε μία σκοτεινή αγορά για τη διαφήμιση, προώθηση και χορηγία καπνικών προϊόντων γι αυτό και η Philip Morris προωθεί το εταιρικό της όνομα το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Marlboro» δήλωσε η Ντέμπορα Άρνοτ, επικεφαλής του οργανισμού.

Εκτός από το εξώφυλλο της Βρετανικής Mirror, στην αντικαπνιστική καμπάνια της εταιρείας περιλαμβάνεται μία διαδικτυακή πρόκληση 30 ημερών για όποιον καταφέρει να κόψει το κάπνισμα καθώς και ένα βίντεο με μία νεαρή γυναίκα που διαπραγματεύεται τη διακοπή της κακής της συνήθειας.

Όπως πολλές εταιρείες τσιγάρων, έτσι και η Philip Morris κινείται προς την αγορά των εναλλακτικών μορφών καπνίσματος όπως τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού, Iqos, καθώς στη Philip Morris ανήκουν και οι εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων Nicocig, Vivid και Mesh.

Από την πλευρά της εταιρείας, ο Πίτερ Νίξον τόνισε πως η καμπάνια έχει σκοπό να ενημερώσει τους καπνιστές για τις εναλλακτικές τους ενώ στην ερώτηση γιατί απλά δεν διακόπτουν την παραγωγή τσιγάρων, ο Νίξον απάντησε «Γιατί απλά οι καπνιστές θα πάνε στις ανταγωνιστικές εταιρείες».

«Τα τσιγάρα παραμένουν το 87% της εταιρικής μας παραγωγής. Θέλουμε να προωθήσουμε την αντικαπνιστική δράση και θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα τσιγάρα με νέα προϊόντα, αλλά αυτό θέλει χρόνο».

Ο Νίξον ανακοίνωσε την επένδυση 4 εκατομμυρίων λιρών στην έρευνα και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών καπνίσματος.

Πηγή: skai.gr