Κουκάκι: Σοκ και δέος – Καταγγελία για εισβολή σε γειτονικό με την κατάληψη σπίτι

Οικογένεια καταγγέλλει ότι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι τους που δεν είχε σχέση με την κατάληψη και ακινητοποίησαν με βία τον πατέρα και τον γιο της οικογένειας – Προσαγωγές από τις καταλήψεις

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε από τα ξημερώματα το Κουκάκι, μετά την τριπλή αστυνομική επιχείρηση σε τρία υπό κατάληψη κτίρια από αντιεξουσιαστές, στις οδούς Ματρόζου 45-47, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3.

Μετά το πέρας του τελεσιγράφου Χρυσοχοΐδη, για την εκκένωση των καταλήψεων, έχουν ξεκινήσει αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις εκκενώσεων σε καταλήψεις, αρχικά σε περιφερειακά σημεία και όχι στα Εξάρχεια.

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι

Μετά το Μαρούσι, σειρά είχαν οι τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι. Σε αυτές υπήρχαν άτομα και έγιναν συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν αντικείμενα από ταράτσες και απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης πριν καταφέρουν να εισέλθουν στα κτίρια και να προχωρήσουν σε 10 προσαγωγές.

Σε μία περίπτωση, σε διπλανή οικία από την κατάληψη της οδού Ματρόζου φαίνεται οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πως τουλάχιστον ένα άτομο από την κατάληψη επιχείρησε να περάσει από την ταράτσα της κατάληψης στην ταράτσα της διπλανής οικίας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια της γειτονικής οικίας στην οποία διαμένει με την οικογένειά της, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να ανέβουν στην ταράτσα, όμως ο πατέρας της οικογένειας ζήτησε χαρτί εισαγγελέα για να τους επιτρέψει να μπουν στο σπίτι του.

Μετά από λίγο άκουσαν θόρυβο στην ταράτσα, ανέβηκαν ο πατέρας με τον γιο και ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις που τους ακινητοποίησαν με βία και τους προσήγαγαν.

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι

Η γυναίκα καταγγέλλει πως χρησιμοποιήθηκε βία από τους αστυνομικούς που είχαν εισέλθει στην οικία τους χωρίς την άδεια τους, κάτι που φαίνεται και από το οπτικό υλικό. Κατήγγειλε επίσης ότι ο εισαγγελέας ήταν παρών μόνο την στιγμή της σύλληψης.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός της οικίας της δεν εντοπίστηκε κάποιο άτομο σύμφωνα πάντα με όσα η ίδια έχει αναφέρει, αφού πλευράς αστυνομίας μέχρι και τις 10 το πρωί υπήρχε απόλυτη σιγή ιχθύος για όλα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εξαιρετικά ανησυχητικής καταγγελίας.

Από τις 10 προσαγωγές, οι τέσσερις έχουν γίνει από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου, δύο από την κατάληψη της οδού Ματρόζου και άλλες δύο από το γειτονικό σπίτι της οικογένειας που καταγγέλει αστυνομική βία και δύο προσαγωγές από την κατάληψη της οδού Αρβάλη. Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και αναμένεται να αποδοθούν κατηγορίες.

Η αστυνομική επιχείρηση παραμένει στο σημείο αφού συνεχίζονται οι έρευνες εντός των καταλήψεων για τον εντοπισμό και την κατάσχεση τυχόν αντικειμένων.

πηγή: news247.gr