Κρίνεται το μέλλον των e-scooters στην Αθήνα – Λαμβάνει μέτρα η Lime

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Νέα δεδομένα στις μετακινήσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας δημιουργεί η έλευση των υπηρεσιών ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters). Η νέα μορφή μετακίνησης δεν προβλέπεται στον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και πλέον έχει ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων με τις εταιρείες να συμμετέχουν ενεργά. 

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας στην οποία προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον συγκεκριμένο κλάδο. Στόχος της ομάδας εργασίας είναι η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης, βάσει και της διεθνούς εμπειρίας, προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλπ), που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η Lime, μια από τις δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέχρι στιγμής στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι  συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του Δήμου Αθηναίων «καθώς τα θέματα ασφάλειας και συνεργασίας με τις τοπικές αρχές αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία».

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συγκεκριμένα μέτρα όπως τη μείωση της ταχύτητας των e-scooters της από τα 25 χιλιόμετρα/ώρα στα 20 χιλιόμτερα/ώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η «Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου η Lime μειώνει την ταχύτητα των πατινιών».

Ακόμη η Lime θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

Τέλος, θα υλοποιήσει την παγκόσμια δράση της εταιρείας και στην Αθήνα, μέσω της οποίας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα.

πηγή: insider.gr