Κρούσματα σήμερα: 2.702 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητικά τα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και οι μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά, ακολουθούν παρά του αυξητική τροχιά.


Πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πώς αποτυπώνεται στα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη 03/03.

Έντονος προβληματισμός για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 03/02 ο ΕΟΔΥ.

Αύξηση σημειώνουν τόσο ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων, όσο και τον ασθενών που κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες και εκείνων, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.


Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα που δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ και καταγράφηκαν ως τις 03 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.419 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95%Crl: 0.30-1.72).

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).