Κορονοϊός: Στους 102 οι νεκροί στην Ελλάδα- 22 νέα κρούσματα, 2192 συνολικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, 22 είναι τα νέα κρούσματα μέσα σε μια μέρα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάνει τα 2.192.


Οπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, 72 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην εντατική και 29 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Ακόμη, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας 102 άνθρωποι συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παράλληλα τόνισε ότι οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα- χρειάζεται επαγρύπνηση για τα δυο επόμενα χρόνια. Προβλέπονται νέα επιδημιολογικά κύματα του ιού.

«Η ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, δηλαδή οι ηλικιωμένοι, παραμένουν το κύριο μέλημά μας και στην επόμενη φάση» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. Παράλληλα, είπε ότι δεν προβλέπεται τα πράγματα να είναι χειρότερα το καλοκαίρι. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις δοκιμές περί των 70 εμβολίων σε όλο τον κόσμο αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μόνο ένα, ωστόσο, όπως σημείωσε, έχει περάσει στη φάση 2.

«Ναι στην αισιοδοξία με διαφάνεια. Ακόμη δεν ήρθε ο καιρός για χαλάρωση», επανέλεβε ο Σωτήρης Τσιόδρας.


Χαρδαλιάς: «Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, δεν ξέρει τι είναι Πάσχα»

«Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όσα κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε ακόμη δρόμο για την σταδιακή άρση των μέτρων. τα δεοδμένα που συγκεντρώνουμε θα μας δείξουν πότε θα γίνει η σταδιακή άρση» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Η προσπάθεια συνεχίζεται και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κανονικά επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι μετακινήσεις για το Πάσχα επιτρέπονται για τους γνωστούς και συγκεκριμένους λόγους. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο ιός δεν γνωρίζει από Πάσχα και από γιορτές και δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους για την Ανάσταση και για την ημέρα του Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here