Ξεκινάμε από αύριο όλοι μαζί την οικιακή κομποστοποίηση στη Γλυφάδα

Με απλά λόγια, σταματάμε να πετάμε στους κάδους οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα και φλούδες φρούτων και λαχανικών, τσόφλια αυγών, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, υπολείμματα καφέ και φίλτρων, στάχτη, κλαδέματα σε μικρό μέγεθος, γκαζόν, κ.ά.
και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού δημιουργούμε με αυτά τα υλικά φυσικό λίπασμα!

Η κομποστοποίηση είναι δηλαδή μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά (μέσω της αποσύνθεσής τους) σε μια πλούσια ουσία, το κομπόστ, ένα δηλαδή εδαφοβελτιωτικό ή αλλιώς
φυσικό λίπασμα το οποίο είναι πολύτιμο για κάθε κήπο.

Από αύριο ο Δήμος μας ξεκινά την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή των οικιακών απορριμάτων.

Ο σχετικός εξοπλισμός παραδίδεται στα νοικοκυριά της πόλης μας ΔΩΡΕΑΝ καθώς εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αυτό την προηγούμενη περίοδο από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Σε πρώτη φάση, θα μοιραστούν δωρεάν 200 κομποστοποιητές κήπου και 500 οικιακοί κάδοι συλλογής οργανικών υλικών και φυσικά πάντα θα δίνονται μαζί και αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση από αυριο ηλεκτρονικά στο FixMyCity ή τηλεφωνικά στο πενταψήφιο 15464.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος διανομής του ειδικού εξοπλισμού.
Η κομποστοποίηση είναι ένας καινοτόμος τρόπος ανακύκλωσης που εφαρμόζεται σε πολλά προηγμένα κράτη στον κόσμο και φιλοδοξούμε να τον εντάξουμε στον τρόπο ζωής στην πόλη μας, με προφανή οφέλη για όλους.

Και πάλι ευχαριστώ την αρμόδια αντιδήμαρχο Άννυ Καυκά για την προσήλωση της στην ενσωμάτωση των καινοτόμων παρεμβάσεων που χρειάζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της ανακύκλωσης στην πόλη μας.

Η σύγχρονη βιώσιμη διαχείριση και διαλογή των απορριμμάτων στην Γλυφάδα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας την τρέχουσα περίοδο και την υλοποιούμε βήμα-βήμα με συνέπεια.