Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Athens Pride σήμερα στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Λόγω του σημερινού (10.06.2023) Athens Pride, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι προχωρά στη «σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από τις 17:00 έως και το πέρας των εκδηλώσεών του στην οδό Αθηνάς, στο τμήμα αυτής από την οδό Σοφοκλέους έως την Πλατεία Ομονοίας».  

«Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων», συμπληρώνει η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει του Athens Pride.

«Μια φορά και έναν καιρό…»

Ο τίτλος του Athens Pride 2023 είναι «Μια φορά και έναν καιρό…», με τους διοργανωτές του θεσμού να τονίζουν στο σχετικό μήνυμά τους το εξής: «Μια φορά και έναν καιρό… με φώναζαν με το όνομά μου. Μπορούσα να συστηθώ χωρίς συστολή, να δείξω την ταυτότητά μου όπου θέλω και με ανέφεραν με τις σωστές αντωνυμίες και έμφυλες λέξεις. Μια φορά και έναν καιρό… μπορούσε ν’ αναγνωριστεί η σχέση μου. Η επιλογή ήταν μόνο δική μου και δεν αφορούσε στην ταυτότητα φύλου μου, στο φύλο μου ή στην έκφρασή του. Γιατί μπορούσα να έχω παιδιά, γάμο και οικογένεια όπως τη φανταζόμουν εγώ και όχι όπως την όρισαν άλλοι. Μια φορά και έναν καιρό… ήμουν εγώ. Μπορούσα και υπήρχα όπως ακριβώς ήθελα, οι γιατροί δεν επενέβησαν χωρίς την άδειά μου στο σώμα μου, δεν κρύφτηκα ποτέ στο βάθος μιας ντουλάπας και ούτε είχε σχέση η σωματικότητά μου, το φύλο μου ή τα άτομα που αγαπούσα με την αξία μου».

Ακόμα, επισημαίνεται: «Μια φορά και έναν καιρό… επέζησα. Δεν με ανάγκασαν να φύγω από έναν κόσμο που ποτέ δεν έκανε χώρο για εμένα. Φορούσα ό,τι ήθελα, πήγαινα όπου ήθελα και γύρναγα ό,τι ώρα ήθελα. Οι δείκτες δολοφονίας, αυτοκτονίας και εκφοβισμού δεν ήταν μεγαλύτεροι για άτομα σαν εμένα. Μια φορά και έναν καιρό… δεν φοβόμουν. Δεν φοβόμουν να υπάρξω, να χαρώ, να ζήσω. Δεν φοβόμουν να είμαι εγώ. Όπως πάντα, το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά… μέχρι τώρα. Γιατί τώρα… Τέλος τα παραμύθια».

Τέλος, οι διοργανωτές του Athens Pride 2023 αναφέρουν: «Στις 10 Ιουνίου θα βγούμε στον δρόμο όπως κάθε χρονιά, για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας οφείλεται: Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως, για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή, για να μας ανήκουν τα σώματά μας, για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους, για να μην φοβόμαστε για τη ζωή μας, για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας: “Μια φορά και έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα!”».

πηγή: newsit.gr