Λ. Βασιλέως Παύλου: Ζώνες περιπάτου και φυτεύσεων στη θέση των ιδιωτικών πάρκινγκ

Στην «απελευθέρωση» της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου από τις παράνομες διαμορφώσεις κατοίκων που οριοθετούν ακόμη και με μπάρες θέσεις στάθμευσης των ΙΧ τους, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Όπως τονίζουν στον «Δημοσιογράφο» στελέχη της διοίκησης, τέσσερις μεγάλες ιδιοκτησίες έχουν παραδώσει σε κοινή χρήση τμήματα των οικοπέδων τους μπροστά στη λεωφόρο προκειμένου να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, όμως στην πράξη μέχρι σήμερα οικειοποιούνται τα τμήματα αυτά για ιδιωτικά γκαράζ. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες προβάλλουν το επιχείρημα ότι δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί για τις παραχωρήσεις αυτές, ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η διαδικασία αποζημίωσης είναι εντελώς ξεχωριστή, δεν αφορά αποκλειστικά τον Δήμο και δεν συνδέεται με την παραχώρηση της γης σε κοινή χρήση.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για τη μετατροπή του τμήματος αυτού σε μια πραγματικά κοινόχρηστη ζώνη. Σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης, στο κέντρο της οδού θα διαμορφωθούν κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης υπό γωνία, ενώ από την απελευθέρωση των τμημάτων, θα δημιουργηθεί σε κάθε ρεύμα του δρόμου μια περιπατητική ζώνη με φυτεύσεις πλάτους 7 μέτρων με ποδηλατόδρομο.

Η «λεωφόρος» Βασιλέως Παύλου θα μετατραπεί πλέον σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στρωμένο με κυβόλιθο, σε πλήρη αρμονία με τον οικιστικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά και τον υφιστάμενο εμπορικό χαρακτήρα του κεντρικού τμήματος του δρόμου.

πηγή: dimosiografos.com