Ληστές με το σίδερο: Βαριές καμπάνες στους 5 κακοποιούς

Ποινές κάθειρξης 29 και 28 ετών κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 25 έτη) επιβλήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους πέντε ληστές – μέλη της “σπείρας με το σίδερο”.

Τα μέλη της άγριας “συμμορίας” κατηγορούνται ότι προκάλεσαν εγκαύματα με καυτό σίδερο σε 85χρονη στη Κυψέλη πριν από ενάμιση χρόνο.

Με την απόφαση του Δικαστηρίου οδηγήθηκαν στις φυλακές πέντε κατηγορούμενοι, ενώ δύο καταδικάστηκαν για το πλημμέλημα της συμμορίας σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με τριετή αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνονται σωρεία κλοπών και τρεις ληστείες, μεταξύ των οποίων και σε βάρος της ηλικιωμένης στη Κυψέλη. Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν ένοχοι και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα “οι έξι από τους οκτώ (σ.σ. ο ένας κατηγορούμενος φυγοδικεί) πραγματοποίησαν 32 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστείες, σε μια από αυτή διέπραξαν ιδιαίτερη σκληρότητα στην ηλικιωμένη που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα”.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρόσθεσε:

“Δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε την ηλικιωμένη, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα”.

Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους είχε εκφράσει αμφιβολίες προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για χορήγηση ελαφρυντικών, ενώ δεν έκανε δεκτό ούτε το αίτημά τους για αναστολή στην έφεση.

Υπενθυμίζεται, ότι στην κατάθεσή της η ηλικιωμένη που είχε ζήσει τη φρίκη στα χέρια τους, είχε αναφέρει ότι 3 άτομα την χτυπούσαν και της έκαιγαν με σίδερο τα χέρια και τα πόδια όταν αρνήθηκε να τους αποκαλύψει πού έχει τα χρήματά της.

πηγή: newsit.gr