“Μ’ αγαπώ” – Εκδήλωση της ΧΕΝ Γλυφάδας την Κυριακή 7 Απριλίου

Η Χ.Ε.Ν. Γλυφάδας σας προσκαλεί στην εκδήλωση:

“Μ’ αγαπώ”
Ένα ταξίδι από τους έμφυλους μύθους στην απενεχοποίηση

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019
και ώρα 18.30
στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15)

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: 
Σάσα Πατεράκη, Γωγώ Τσακογιάννη,
Ολυμπία Χριστοδουλή, Πέγκυ Καραμπάτσου


Η ΧΕΝ είναι Παγκόσμια, Γυναικεία Εθελοντική Οργάνωση με στόχο την ανάπτυξη της γυναίκας κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτική τοποθέτηση και οποιαδήποτε άλλη διάκριση. Το έργο της βασίζεται στις αρχές του Χριστιανισμού, δηλ. στην αγάπη για τον συνάνθρωπο και την παραδοχή της αυταξίας κάθε ανθρώπου, χωρίς αποκλεισμούς.

Η πρώτη ΧΕΝ (YWCA-Young Women Christian Association) ιδρύθηκε το 1855 στο Λονδίνο, την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης με στόχο την κάλυψη αναγκών ασφαλούς στέγης, επιμόρφωσης και υποστήριξης των νέων γυναικών που μετακινούνταν από τις αγροτικές περιοχές στις πόλεις για να εργαστούν. Η εξάπλωσή της σε διάφορα μέρη του κόσμου οδήγησε το 1884 στην ίδρυση της Παγκόσμιας ΧΕΝ με έδρα τη Γενεύη και αποτελεί σήμερα μία από τις παλαιότερες γυναικείες διεθνείς Οργανώσεις. Η Παγκόσμια ΧΕΝ αποτελεί το συντονιστικό όργανο μεταξύ των 122 εθνικών ΧΕΝ που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη ΧΕΝ στην Ελλάδα (ΧΕΝ Αθηνών) ιδρύθηκε το 1923 από γυναίκες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Το 1947 ιδρύθηκε η ΧΕΝ Ελλάδος, ως συντονιστικό όργανο των ΧΕΝ της χώρας, οι οποίες σήμερα ανέρχονται συνολικά στις 25.

Η ΧΕΝ είναι μια εθελοντική οργάνωση. Η διοίκηση και το έργο της είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας πολλών γενιών εθελοντριών που πιστεύουν στους σκοπούς της και συμβάλλουν στην υλοποίησή τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων επαγγελματικών στελεχών.

Το όραμα της ΧΕΝ είναι ένας κόσμος όπου υπάρχει θέση για όλους, ένας κόσμος όπου η δικαιοσύνη, ηειρήνη, η υγεία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία και η φροντίδα για το περιβάλλον προωθούνται και υποστηρίζονται από γυναικεία ηγεσία.

Η ΧΕΝ παρέχει ευκαιρίες :

 • ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης,
 • επιμόρφωσης,
 • ανάπτυξης δεξιοτήτων,
 • εθελοντικής συμμετοχής σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν :
  • την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των γυναικείων,
  • το περιβάλλον,
  • την παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,
  • την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.