Μάγεψε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Καβούρι (video)

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος για ποιοτικά θεάματα και ξεχωριστές εκδηλώσεις και δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο ξενοδοχείο Divani του Καβουρίου την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, προσκεκλημένη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για να κλείσει εορταστικά η χρονιά στην περιοχή.

Ήταν από τις πραγματικά ελάχιστες φορές που η επιτυχία στην προσέλευση κόσμου (που γέμισε ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου) είχε τόσο μεγάλο νόημα:

Όπως και πέρσι, το αντίτιμο των 5€ που κατέβαλλαν όλοι ανεξαιρέτως οι παριστάμενοι κατευθύνεται για την ανακούφιση ανθρώπων της περιοχής που έχουν εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στον χαιρετισμό του, τα έσοδα από την περσινή συναυλία, περίπου 5.000€, εξασφάλισαν μία δόση χημειοθεραπείας για μια ασθενή δημότισσα που βρέθηκε στη μεγάλη αυτή ανάγκη και επιπλέον επίπλωσαν ένα πολύ φτωχικό σπίτι μιας χτυπημένης οικονομικά οικογένειας. Στην επιλογή των ωφελούμενων συνδράμει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου που καταγράφει και ιεραρχεί τις ανάγκες.

 

Ήταν όμως μια βραδιά χαράς περισσότερο, παρά περίσκεψης για τους λιγότερο τυχερούς. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη μεγάλη της σύνθεση, μύησε τους παριστάμενους στον όμορφο κόσμο της συμφωνικής μουσικής, επιλέγοντας γνώριμα στο ευρύ κοινό έργα.

Ακούστηκαν Μότσαρτ (Συμφωνία αρ. 40), Μπιζέ (από την όπερα Κάρμεν), Τσαϊκόφσκι (από τον Καρυοθραύστη), Στράους (Tritsch Tratsch Polka), Σοστακόβιτς (το βαλς από την Jazz Suite) αλλά και Άστορ Πιατσόλα (Libertango).

Το τέλος της συναυλίας επιφύλαξε και τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, καθώς η Ορχήστρα ερμήνευσε με έναν κυριολεκτικά μοναδικό τρόπο σύγχρονες χριστουγεννιάτικες μελωδίες με αποκορύφωμα το Last Christmas των Wham! σε μια στιγμή που απέδειξε ότι η πραγματικά μεγάλη τέχνη δεν είναι μπλαζέ ούτε φορά κάποια μάσκα σοβαροφάνειας σε στιγμές χαράς.

Η συναυλία κορυφώθηκε με τον μαέστρο να αφήνει την μπαγκέτα του, να πιάνει το …τρίγωνο και μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών να ερμηνεύει με κάθε επισημότητα το  “Καλήν εσπέραν άρχοντες“, κλείνοντας τη βραδιά με ένα σπάνια ζεστό χειροκρότημα.

 

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η συναυλία αυτή δόθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου των 3Β με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και συγκεκριμένα για ένα πρόγραμμα επαφής όλων ανεξαιρέτως των μαθητών του Δήμου σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με την κλασική μουσική το οποίο φέτος “τρέχει” για δεύτερη χρονιά (αυτή τη φορά με μεγάλες συναυλίες της ΚΟΑ σε πλήρη σύνθεση).

Στο γεγονός ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό έδωσε έμφαση ο ίδιος ο μαέστρος Νίκος Χαλιάσας, που εκτός του πρωτοκόλλου, πήρε το μικρόφωνο και είπε με ευγνωμοσύνη εκ μέρους της Ορχήστρας επί λέξει ότι “ο δήμαρχός που έχετε δεν υπάρχει“, τονίζοντας ότι “αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις τρεις πόλεις σας είναι εντυπωσιακό”, μιλώντας για το εκπαιδευτικό έργο: “Το να φέρουμε τη μουσική, τα μουσικά όργανα και την ορχήστρα μπροστά στα παιδιά, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία ως μουσικοί”, σημείωσε.

 

 

Δείτε όλη τη συναυλία εδώ:

Τη συναυλία παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου και αιρετοί (από όλες τις παρατάξεις), μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.

πηγή: 3vita.gr