Μάγεψε το κοινό της πόλης η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στην κατάμεστη αίθουσα «Αριστοτέλης» του Divani Apollon Palace στο Καβούρι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η ορχήστρα υπό του διεύθυνση του Μαέστρου Παντελή Κογιάμη ερμήνευσε την ειδυλλιακή, βαγκνερικής επιρροής, εισαγωγή από το έργο «Χένσελ και Γκρέτελ» του Χούμπερντινκ και την -ταυτισμένη με τα Χριστούγεννα- Σουίτα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκυ. Μεταξύ των έργων αυτών, δύο δραστήρια μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο Νίκος Μάνδυλας (βιολί) και ο Μάνος Γουβέλης (βιόλα), αναμετρήθηκαν με τη μελωδική και ανάλαφρη «Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα» του Μότσαρτ, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού.

 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά το σύντομο χαιρετισμό του ενημέρωσε πως η συναυλία όμως αποτελεί ένα μικρό κομμάτι μίας μεγάλης συνεργασίας του Δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των δημόσιων σχολείων της πόλης, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων αλλά και στο ειδικό σχολείου του ΠΙΚΠΑ και στο Παιδικό Χωριό ΣΟΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από  50  συναυλίες από τα δεκαπέντε μουσικά σχήματα της Κρατικής Ορχήστρας (που αριθμούν από 3 έως 18 μουσικούς) και στις 31 σχολικές μονάδες του Δήμου. Οι  μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας, αλληλεπιδρώντας με τα παιδιά, τους δίνουν τη δυνατότητα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα, την ιστορία τους και τον τρόπο παραγωγής του ήχου.

Παράλληλα όμως, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, τα έσοδα που προέκυψαν από το συμβολικό εισιτήριο ύψους 5€ θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό καθώς όπως είπε ο Δήμαρχος χρέος όλων μας είναι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να αντιμετωπίζουμε διακριτικά και με ευαισθησία τα προβλήματα των συνανθρώπων μας και να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις, να προσφέρουμε κυρίως ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Τη συναυλία παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου, της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της εκκλησίας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της βραδιάς, ο Δήμαρχος εκδήλωση την πρόθεση του να καθιερωθεί η συναυλία σε ετήσια βάση.