Μια μαγική βραδιά με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη στη Γλυφάδα!..

«Η νύχτα θα το πει» τραγούδησαν μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα την Τρίτη το βράδυ πάνω  από 5.000 θεατές που βρέθηκαν στην παραλία της Γλυφάδας. Ο νέος υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων στην 3η μαρίνα αποδείχτηκε μικρός για χωρέσει όλον αυτόν τον κόσμο,  ξαφνιάζοντας ακόμα και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ της πόλης μας.

Η προσέλευση του κοινού- από μικρά παιδιά μέχρι και παππούδες και γιαγιάδες-  ήταν εντυπωσιακά μεγάλη και ξεκίνησε περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Γιάννη Ζουγανέλη… Των δύο Παναθηναϊκών που επιλέχθηκαν να τραγουδήσουν την ώρα που έπαιζαν προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

– Πολλοί θεατές έφταναν στο χώρο της εκδήλωσης κουβαλώντας τις δικές τους πτυσσόμενες καρέκλες.
–  Η συνεισφορά σε τρόφιμα ήταν συγκλονιστική. Το φορτηγάκι του δήμου Γλυφάδας έκανε χθες βράδυ αρκετά δρομολόγια.
– Ο κόσμος που δεν βρήκε θέση μέσα κάθισε στην παραλία και ταξίδεψε μουσικά με τις ροκ  μπαλάντες του Μαχαιρίτσα και γέλασε με τη σάτιρα του Ζουγανέλη. Ακόμη και από σκάφη παρακολούθησαν τη συναυλία.
– Η εκδήλωση ξεκίνησε με πολύ μικρή καθυστέρηση (το πολύ 10΄λεπτά) καθώς η προσέλευση των θεατών ήταν διαρκής.
– Τα σταθμευμένα αυτοκίνητα απλώνονταν κατά μήκος όλης της παραλιακής οδού (από τον «Αντωνόπουλο» μέχρι και τα «Δελφίνια».
– Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ζήτησε από τους καθήμενους να πλησιάσουν τη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί του. Οι θεατές ανταποκρίθηκαν δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιαίτερο χρώμα στην μουσική εκδήλωση.
– Ο Γιάννης Ζουγανέλης- κάνοντας φυσικά χιούμορ- είπε στο κοινό ότι δεν είναι ο Stavento.
– Οι δύο ερμηνευτές κατά τη διάρκεια της συναυλίας πέρασαν στους θεατές και πολιτικά μηνύματα αφήνοντας αιχμές για τη κυβέρνηση.
– Ο Γιάννης Ζουγανέλης έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον Αιμίλιο Βουγιουκλάκη πριν από την έναρξη της συναυλίας για την Αλίκη.
– Είδαμε και ποδοσφαιρόφιλους που τραγουδούσαν μαζί με τους ερμηνευτές και παράλληλα ενημερώνονταν – τι σου κάνει το δωρεάν wi-fi του δήμου- για την εξέλιξη των δύο ποδοσφαιρικών αγώνων.
– Σημαντική ήταν και η συμβολή της δημοτικής αστυνομίας στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
– Στο τέλος της συναυλίας τρία λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας μετέφεραν τον κόσμο σε διάφορα σημεία της Γλυφάδας.
Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σε ανάρτησή στο facebook αφού ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους αλλά και τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στην επιτυχία της συναυλίας τ αναφέρει:
«Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε απόψε το βράδυ στη Γλυφάδα μας! Το Φεστιβάλ Γλυφάδας έσπασε το δικό του ρεκόρ προσέλευσης κόσμου και περίπου 5.000 θεατές απόλαυσαν το Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τραγούδησαν και γέλασαν με την ψυχή τους – σε αυτή τη νέα γωνιά πολιτισμού που δημιουργήσαμε πλάι στο κύμα, στο τέλος της 3ης Μαρίνας».
Το Φεστιβάλ της Γλυφάδας συνεχίζεται με θεατρικές παραστάσεις μία ακόμα συναυλία και με πολύ κινηματογράφο.
Πηγή : Glyfada24.gr