Μαραθωνοδρόμος τρέχει ξυπόλυτος στον Ψηλορείτη – Εντυπωσιακό drone βίντεο

Έναν ξεχωριστό άθλο, αυτόν του «μαραθωνίου» στον Ψηλορείτη με γυμνά πέλματα (!), κατάφερε ο Κρητικός μαραθωνοδρόμος Ιδομενέας Αβραμάκης.

Το εγχείρημα στον παγωμένο Ψηλορείτη καταγράφηκε μέσα από καταπληκτικές λήψεις drone του Νίκου Σαράντου και πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο δρομέας.

Ο εικονολήπτης αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση:

«Μια απρόσμενη έκπληξη με περίμενε πριν μερικές μέρες που βρέθηκα στον χιονισμένο Ψηλορείτη. Καθώς είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής δεν πίστευα στα μάτια μου όταν απέναντι μου αντίκρισα  έναν άνθρωπο που έτρεχε ξυπόλυτος στα χιόνια».

Ο Νίκος Σαράντος εξηγεί ότι αμέσως επιστράτευσε τον εξοπλισμό του και έσπευσε για να μιλήσει στον θαρραλέο αθλητή.

«Ηταν ο Ιδομενέας, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και δίψα για την ζωή και την φύση. Όπως μου είπε είναι μαραθωνοδρόμος  και τα τελευταία δώδεκα χρόνια πέταξε τα παπούτσια μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε» σημειώνει ο εικονολήπτης.

Όπως ανέφερε, «τον θεωρούσαν νεκρό, ότι δεν θα τα κατάφερνε. Εκείνος όμως βγήκε νικητής και ξαναγεννημένος όπως χαρακτηριστικά λέει. ‘‘ήμουν νεκρός και ξαναγεννήθηκα, πέταξα τα παπούτσια και τρέχω  ξυπόλυτος για να νιώθω  όσο γίνεται πιο κοντά στην φύση

Το μήνυμα που στέλνει είναι ” πετάξτε τα παπούτσια και βγείτε να περπατήσετε και να τρέξετε ξυπόλητοι για να νιώσετε κοντά στην φύση”. Όσο για το κρύο και τα χιόνια δεν τον επηρεάζουν ούτε του είναι εμπόδιο για χαρεί την προπόνηση του στον  πανέμορφο χιονισμένο Ψηλορείτη» καταλήγει ο Νίκος Σαράντος.

πηγή: iefimerida.gr