Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής – Είσαι παντού και πουθενά…

Αν αυτή η γυναίκα διάλεγε να κάνει διεθνή καριέρα, δύο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι` αυτή όλος ο κόσμος, είπε κάποτε ο Φρανκ Σινάτρα για την ανεπανάληπτη φωνή της Μαρινέλλας, ο οποία γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1938.

Μαρινέλλα…

Σπουδαία ερμηνεύτρια με μεγάλη ιστορία στο χώρο του τραγουδιού… O Φρανκ Σινάτρα, βλέποντας την κάποτε να τραγουδά, είπε για εκείνη“Αν αυτή η γυναίκα διάλεγε να κάνει διεθνή καριέρα, δύο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι` αυτή όλος ο κόσμος”.

Τραγουδά επαγγελματικά από το 1957 και από τότε έχει κυκλοφορήσει 66 προσωπικά άλμπουμ. Τα περισσότερα από αυτά γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία.

Τον χειμώνα του 1980 ,  η σπουδαία ερμηνεύτρια συνεργάστηκε ξανά με τον Κώστα Χατζή στο πρόγραμμα “Το ταμ – ταμ” στη μπουάτ “Σκορπιός”. Ο δίσκος που προέκυψε από αυτή την πετυχημένη παράσταση, κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου. Είναι εντυπωσιακό ότι ξεπέρασε τις 100,000 σε πωλήσεις και έγινε πλατινένιος.  Είναι ο δίσκος με τις περισσότερες κοινωνικές αναφορές αλλά και εκείνος που το μουσικό του άκουσμα, φτάνει στις άκρες της παράδοσης Άνάμεσά τους τα τραγούδια: «Δεν θέλω γράμμα», «Αχ, πώς με κοιτάς», «Μια χαμένη Κυριακή», «Ο λαός μας».

Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος της Μαρινέλλας με τίτλο ”Η αγάπη μας”. Ανάμεσα στα δεκαπέντε υπέροχα τραγούδια βρίσκεται και ένα ξεχωριστό ντουέτο ”Είσαι παντού και πουθενά”, στο οποίο συμμετέχει και ο Κώστας Χατζής.

Οι δυο ανεπανάληπτοι καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί επίσης και στα ακόλουθα άλμπουμ: ”Ρεσιτάλ” (1976), ”Συνάντηση” (1987), ”Το ταμ ταμ” (1980) και ”Συνάντηση για ρεσιτάλ” (1996).

Στιχουργός είναι η Ρόνη Σοφού και συνθέτης ο  Αλέξης Παπαδημητρίου.

Είσαι παντού και πουθενά

Έρημος δρόμος ξεκινά

στου χωρισμού την άκρη

ξέρω πως δεν θα ‘ρθεις ξανά

μα δεν κυλά το δάκρυ.

Όσο η καρδιά σου κι’ αν ξεχνά

εγώ πεθαίνω ακόμα

εγώ θα ζω στα σκοτεινά

χωρίς ψυχή και σώμα.

Ξέρω πως δεν θα ‘ρθεις ξανά

άλλη φορά δεν θα σε δω

όμως για μένα είσ’ εδώ

είσαι παντού και πουθενά.

Είσ’ ένα αγκάθι στην καρδιά

και μια σταγόνα αίμα

μια πίκρα μέσα στη βραδιά

μι’ αλήθεια κι’ ένα ψέμα.

Τα βήματα σου ζωντανά

στο χώμα το βρεγμένο

ξέρω πως δεν θα ‘ρθείς ξανά

μα εγώ σε περιμένω.

πηγή: Μανταλένα Μαρία Διαμαντή / klik.gr