Με εξώδικα και επιστολή διαμαρτυρίας στη Κομισιόν απαντά ο ΣΕΕΗΤ

Καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού να πάρει θέση. Από την προηγούμενη εβδομάδα, η ατμιστική αγορά βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό.

Την πόρτα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ετοιμάζεται να χτυπήσει, κατά αποκλειστικές πληροφορίες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου θέτοντας ζήτημα άνισης μεταχείρησης των επιχειρήσεων του κλάδου από την ΑΑΔΕ. Θυμίζουμε ότι η τελευταία με εγκύκλιό της διατηρεί τη νομιμότητα μόνο στα TPD προϊόντα, δηλαδή τα νικοτινούχα υγρά αναπλήρωσης (μόνο τα νικοτινούχα) και τις νικοτινούχες βάσεις ιδιοκατασκευής (booster). Όλα τα υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη καθώς και τις πρώτες ύλες ιδιοκατασκευής υγρών αναπλήρωσης, δηλαδή αρώματα, γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, απιονισμένο νερό απαγορεύεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, να πωλούνται μόνο στα καταστήματα Ηλεκτρονικού Τσιγάρου και όχι στα φαρμακεία, παντοπωλεία, που επίσης διατίθενται.

Παράγοντας που δραστηριοποιείται στον κλάδο, μας ανέφερε ότι μέσω της προαναφερθείσας εγκυκλίου συντελείται ο ορισμός της άνισης μεταχείρισης και της θέσπισης αθέμιτου ανταγωνισμού (ίδιο προϊόν, επιτρέπεται στους μεν, απαγορεύεται στους δε). Στο πλαίσιο αυτό, ο κλάδος σκοπεύει να ζητήσει το δίκιο του και μέσω της Εππιτροπής Ανταγωνισμού.

Το σίγουρο είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, η ατμιστική αγορά βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό. Ο ΣΕΕΗΤ έχει ξεκινήσει ήδη και προετοιμάζει μία σειρά από ενέργειες σε νομικό επίπεδο για να αντιπαραταχθεί στην άδικη όπως λέγεται για τον κλάδο του ΗΤ, Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, στην οποία βασίστηκε και η ΑΑΔΕ, για να εκδώσει τη δική της Εγκύκλιο.

Σε συνεργασία με τους νομικούς της, η ΣΕΕΗΤ ετοιμάζει εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, καθώς και επιστολή διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας στην Κομισιόν. Την ίδια στιγμή. επιχειρήσεις αλλά και απλοί ατμιστές ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Υπουργείο Υγείας.

Στέλεχος της αγοράς, μας ανέφερε ότι 2.000 εξειδικευμένες επιχειρήσεις πώλησης ατμιστικών προϊόντων, με τους 10.000 εργαζομένους, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα διεκδικήσουν κάθε δικαίωμα που απορρέει από το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο. Αυτοί που επιδεικτικά δεν αναγνωρίζουν τη συμβολή μας στον αντικαπνιστικό αγώνα στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην εργασία σε μία νόμιμη επιχείρηση τουλάχιστον».

Πηγή : iatronet.gr