Με ξεχωριστό τρόπο τιμά ο Δήμος Γλυφάδας την εθνική επέτειο

Μια γιγαντιαία ελληνική σημαία τεσσάρων στρεμμάτων, ειδικά κατασκευασμένη ώστε να είναι αντοχής, τοποθέτησε ο Δήμος Γλυφάδας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού, για να είναι ορατή από τη Βουλιαγμένη μέχρι τον Πειραιά.


Κάθε βράδυ φωτίζεται, ενώ λέιζερ σχηματίζουν στο βουνό τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821: Εθνική Παλιγγενεσία, Ενότητα, Ομόνοια, Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, Ανεξαρτησία, Φιλοπατρία, Γενναιοψυχία, Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία, 25η Μαρτίου 1821-2021, 200 χρόνια Ελευθερίας – Δήμος Γλυφάδας.

Πρόκειται για μια κίνηση που γεμίζει υπερηφάνεια τους απανταχού Έλληνες, προκαλεί ρίγη συγκίνησης, συμβάλλει στην εθνική ανάταση σε μια εποχή που όλοι το έχουμε ανάγκη. Κάτω από τη σημαία έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό γαιόπανο, ώστε αυτή να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να παραμείνει εκεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Η Σημαία μας. Όπως λέει ο ποιητής, «όπου σ’ αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ, υπερήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ». Η ελληνική σημαία θα κυματίζει πάντοτε ψηλά. Για να θυμίζει ότι χάρη στον αγώνα και στις θυσίες των Ηρώων του ’21 η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. 4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ. Για να είναι ορατή από παντού.

Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά. Χρόνια πολλά Ελλάδα». Ο Δήμος Γλυφάδας ευχαριστεί για τη συνεργασία την ελληνική εταιρεία «Ζαμπούρης Α.Ε.», η οποία κατασκεύασε τη σημαία και ανέλαβε το ήμισυ του κόστους.

Ευχαριστεί, επίσης, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Δήμου για την πολύ μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που καταβλήθηκε. Η πόλη της Γλυφάδας και οι κάτοικοί της τιμούν την Επανάσταση του 1821 και σκεπάζουν τη μνήμη των αγωνιστών της με την ελληνική σημαία υψωμένη σε κάθε σπίτι.