Δήμαρχος Αργυρούπολης- Ελληνικού: Με στεναχωρεί η απόφαση για το Άγιο Φως αλλά τη σέβομαι απόλυτα

Τι λέει στο protothema.gr, ο δήμαρχος Αργυρούπολης- Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος για την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να μπλοκάρει το μοίρασμα του Αγίου Φωτός από υπηρεσίες του δήμου

«Εμείς είμαστε αυτοί που η Πολιτεία μας εμπιστεύεται να μεταφέρουμε καθημερινά συσσίτια, τρόφιμα και φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που έχουν καταγραφεί ως ευπαθείς ομάδες, ως κοινωνικές ομάδες. Με την ίδια λογική, θέλαμε να πάμε το Άγιο Φως στον κόσμο, αφήνοντας ένα φανάρακι έξω από το σπίτι του, χωρίς να έρθουμε σε καμία επαφή» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Και συνέχισε λέγοντας «Γιατί και η ψυχική υγεία των ανθρώπων για μας είναι πάρα πολύ σημαντική και με τον τρόπο αυτό θα δίναμε και εμείς ένα μήνυμα ελπίδας. Η απόφαση της Πολιτεία να μην μας το επιτρέψει στα πλαίσια ενός σχεδίου που είχαμε εκπονήσει απόλυτα ασφαλές γιατί και εμείς θέλουμε την δική μας ασφάλεια. Είχαμε τηλεφωνήσει σε 20.000 δημότες μας στα σπίτια τους με call center και τους είχαμε ενημερώσει πως όσοι επιθυμούν να αφήσουν ένα φαναράκι έξω από τα σπίτια τους να μη πάνε στην εκκλησία και να μην βγουν στον δρόμο. Ο δήμος μας με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις δομές του θα περάσει να το ανάψει μέσα στην διάρκεια της βραδιάς. Ήταν ένα σχέδιο που δεν έθετε τον κίνδυνο σε κανέναν, δεν δημιουργούσε πρόβλημα σε κανένα και επαναλαμβάνω ήδη πάμε τρόφιμα χέρι-χέρι σε πάρα πολύ κόσμο αλλιώς δεν θα το είχαμε ούτε και αυτό.


Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στον δήμο τον δικό μου που μας έστειλαν μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης αυτής της προσπάθειας. Ο κόσμος το ήθελε πάρα πολύ και οφείλω να πω ότι βρισκόμαστε εδώ για αυτούς του ανθρώπους. Δεν πειράζει του, να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να κάνουμε Πάσχα στις εκκλησίες μας και πρώτα ο Θεός να έχουμε την σωματική και πνευματική μας υγεία» υπογράμμισε.


Ολοκληρώνοντας την δήλωση του είπε «Με στεναχωρεί αλλά το σέβομαι απόλυτα και θα εναρμονιστώ με την Κεντρική Διοίκηση στις απόψεις της για την διαχείριση της κρίσης. Παρόλα αυτά νομίζω ότι χάθηκε μια ευκαιρία να μεταφέρουμε αυτό το Πάσχα ένα μήνυμα ελπίδας χωρίς απολύτως να κινδυνέψει κανείς. Οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε είναι κάθε φορά για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας και το έχουμε πράξει αυτό οι αυτοδιοικητικοί στην ιστορία μας πάντοτε.


Δεν είμαστε πάνω από το Κράτος ούτε από τους νόμους για αυτό και σεβόμαστε την απόφαση αυτή παρόλο που ήμασταν έτοιμοι και μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε μέχρι το τελευταίο σπίτι σε όλη την πόλη. Λυπάμαι που δεν έγινε» ανέφερε.
πηγή : prothema.gr