Με τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Αστέρα το νέο γήπεδο της Βουλιαγμένης

Μια πρωτότυπη σύμπραξη που άφησε ένα μοναδικό αποτέλεσμα βρίσκεται πίσω από το ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου της Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για το πρώτο αθλητικό κέντρο της χώρας που διαθέτει εξ ολοκλήρου υβριδικό χλοοτάπητα (φυσικό και τεχνητό) για τη μέγιστη απόδοση και το οποίο έχει ήδη παραδοθεί στους συλλόγους του Δήμου και τους κατοίκους.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων προπονητικών διαδρομών του στίβου με τα πλέον σύγχρονα υλικά.

Αρχικά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του φυσικού χλοοτάπητα που μετά από πολλές δεκαετίες χρήσης είχε καταστεί …χωράφι. Η διοίκηση Δούρου ενέκρινε ένα κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

Εν συνεχεία, ο Δήμος αποφάσισε να επενδύσει και ο ίδιος 200.000 περίπου ευρώ ώστε ο χλοοτάπητας να γίνει υβριδικός, με σκοπό να αυξηθούν οι προβλεπόμενες για την ορθή συντήρησή του ώρες χρήσης του γηπέδου ανά εβδομάδα. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα κατασκευάστηκε και ένα γήπεδο 5×5.

Τέλος, ο Αστέρας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο των ανταποδοτικών έργων προς την τοπική κοινωνία που αποφάσισε να χορηγήσει η νέα του ιδιοκτησία, δώρισε το υψηλής τεχνολογίας ταρτάν για τις διαδρομές στίβου, που κόστισαν πάνω από 100.000 ευρώ.

Σε μια ειδική εκδήλωση στο Λύκειο Βουλιαγμένης το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, ο δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο διευθύνων σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης, Στέλιος Κουτσιβίτης, μίλησαν για τη συνεργασία αυτή.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υπογράμμισε τη μοναδικότητα του γηπέδου, σημειώνοντας ότι βούληση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων είναι να παραμείνει τοπικού χαρακτήρα, παρόλο που σύλλογοι εθνικής εμβέλειας το εποφθαλμιούν, όπως είπε.

Η Ρένα Δούρου είπε πως ήταν στραγική επιλογή της διοίκησής της η επένδυση στο μαζικό αθλητισμό, ως αναπτυξιακό όχημα αλλά και ως υγιής διέξοδος για τους νέους. Συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε 217 έργα για τον αθλητισμό αξίας 140 εκατομμυρίων, όπως ανέφερε.

Ο Στέλιος Κουτσιβίτης τέλος, μίλησε για τα χαρακτηριστικά της επένδυσης στον Αστέρα που θα καταστήσουν τη Βουλιαγμένη διεθνή ποιοτικό προορισμό, εξήρε τη συνεργασία με τον Δήμο ως «case study» για την εξέλιξη των επενδύσεων στη χώρα και τόνισε ότι η συνεργασία με την τοπική κοινωνία είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ.

Δείτε αποσπάσματα από όσα είπαν:

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νάσος Αναγνωστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι των 3Β, Βασίλης Παπαμιχαήλ και Νίκος Βάσης, οι πρόεδροι των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης και Βούλας Άννα Λεντή και Νατάσα Κουρεντζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Γεωργουλόπουλος, Δημήτρης Κιούκης, Λυδία Αργυροπούλου, Λευτέρης Αργυρουδάκης, Γιάννης Αγαλιώτης, οι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, Βίκυ Αμπελικάκη Περράκη και Ελπίδα Γεωργακοπούλου καθώς και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Σωτήρης Ελευθερίου.

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr