Υπουργείο Επενδύσεων: Με τον CEO της Lamda για το Ελληνικό η πρώτη συνάντηση Γεωργιάδη

Σε μια προσπάθεια να δώσει άμεσα το επενδυτικό «στίγμα» της νέας κυβέρνησης

Σε μία συμβολική κίνηση, προκειμένου να δώσει το επενδυτικό στίγμα της νέας κυβέρνησης, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Ο λόγος για την συνάντηση που είχε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, τον πολυσυζητημένο παραχωρησιούχο του μεγάλου project της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η συνάντηση έρχεται μετά τον προεκλογικό θόρυβο και τον μπαράζ των δηλώσεων από πλευράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και κατά της Lamda Development, με κορυφαίους υπουργούς της απελθούσης κυβέρνησης, αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την περασμένη εβδομάδα τη Lamda για συμφωνία με τη ΝΔ.

Είχε προηγηθεί η γνωστοποίηση του περιεχομένου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (σ.σ. ως ένα από τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η συναλλαγή για το Ελληνικό), όπου το υπουργείο Πολιτισμού θέτει, σύμφωνα με τον επενδυτή, «απροσπέλαστα εμπόδια» ακόμα και για την έναρξη του έργου.

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει προεκλογικά ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ανάκληση της επίμαχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

πηγή: protothema.gr