Μεγάλη εκδήλωση για τη σχολική βία αύριο στη Γλυφάδα

Στοιχεία και πληροφορίες σημαντικές, που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, θα ακουστούν στην εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση την οποία διοργανώνει αύριο, Σάββατο, η Ένωση Γονέων Δήμου Γλυφάδας, με θέμα τη σχολική βία και ειδικότερη αναφορά στην ηλεκτρονική και ενδοσχολική βία.


Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Cyber Alert), ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και φιλόλογος εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής θα ενημερώσουν τους παρευρισκομένους γονείς, εκπαιδευτικούς και, κυρίως, μαθητές γύρω από το μείζον αυτό θέμα, εστιάζοντας στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, τη σωματική βία, την πρόληψη, αναγνώριση, καταστολή, θεραπεία αλλά και τη σχέση σχολείου και οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι ένα παιδί το οποίο εκφοβίζεται δεν ζητά βοήθεια από κανέναν ! Γι αυτό και είναι πολύ σημαντική η παρουσία στην εκδήλωση αυτή, των μαθητών. Πρέπει να ακούσουν, να ενημερωθούν, να μιλήσουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατ. Ρωμυλίας 123 και Γ. Γεννηματά), το Σάββατο 7 Μαϊου, στις 5 το απόγευμα