Μέσα σε βάρκες θα βλέπουν ταινίες στα νερά του Σηκουάνα οι Γάλλοι!

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας και γενικότερα τον τρόπο ζωής μας. Φαίνεται όμως, πως στο Παρίσι ξέρουν να διασκεδάζουν και να κρατούν και τις αποστάσεις ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η πόλη του φωτός αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της πλωτό σινεμά!


Το «Cinéma sur l’eau», δηλαδή το σινεμά πάνω στο νερό, θα λάβει χώρα στις 18 Ιουλίου, -πού αλλού;- στον ποταμό Σηκουάνα, που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Η κινηματογραφική νύχτα θα διεξαχθεί με σκοπό να εορταστεί η επιστροφή των «Paris Plages», ένα ετήσιο event με προσωρινές παραλίες στην γαλλική πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι τυχεροί θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν την ταινία σε ηλεκτρικές βάρκες, 38 τον αριθμό, όπου θα είναι σε απόσταση η μία από την άλλη.

Η κάθε βάρκα που θα επιπλέει στον διάσημο γαλλικό ποταμό, χωρά 6 άτομα. Καθώς η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια λοταρία για να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση.

Ωστόσο, και άλλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή από τις 150 ξαπλώστρες, που θα είναι τοποθετημένες στις όχθες του Σηκουάνα. Η λοταρία είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου.