Μετ’ εμποδίων η ασφαλτόστρωση οδών στο Κόρμπι Βάρης

Τα προβλήματα του Κόρμπι συζήτησε ο τοπικός Σύλλογος με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκο Βάση, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία του έργου ασφαλτόστρωσης 17 οδών στη συνοικία της Βάρης, ένα έργο που ξεκίνησε από τις οδούς Κολοκοτρώνη και Υμηττού και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι διαπιστώνουν ότι υψώνονται διάφορα εμπόδια στην απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, καθυστερώντας διαρκώς την ολοκλήρωσή τους.

Για παράδειγμα, η έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει παγώσει τα έργα στην Κολοκοτρώνη. Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στο τελευταίο κομμάτι της Υμηττού, όπως διαπιστώνει ο Σύλλογος.

«Οι κάτοικοι του Κόρμπι που τόσα χρόνια επέδειξαν ιώβεια υπομονή, πιστεύουμε καλόπιστα ότι θα αντιμετωπιστούν και τα τελευταία αυτά μικροπροβλήματα, γιατί πιστεύουν ότι το Κόρμπι δικαιούται να αλλάξει και θα αλλάξει», τονίζει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο Νίκος Βάσης από την πλευρά του φέρεται να διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι αναλογικά το μεγαλύτερο ποσό από το κονδύλι για την οδοποιία θα κατευθυνθεί στο Κόρμπι.

Σε ό,τι αφορά τη νέα παιδική χαρά της οποίας η ανακατασκευή ολοκληρώθηκε, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ναι μεν τα όργανα έχουν πλέον τις προδιαγραφές που ο νόμος ορίζει, αλλά το έργο δεν παραλήφθηκε λόγω κακοτεχνίας του εργολάβου, αφού το πάχος του ελαστικού τάπητα ήταν 6 cm αντί 8 cm. Κατά τον Νίκο Βάση η αστοχία αυτή θα αποκατασταθεί και εντός των προσεχών ημερών θα παραδοθεί στη χρήση των παιδιών του Κόρμπι.

πηγή: 3vita.gr