Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μετά από πολλά χρόνια, κλάδεμα των επικίνδυνων σε ύψος δέντρων

Άλλη μία πολύ σημαντική δράση της διοίκησης Κωνσταντάτου ολοκληρώνεται οσονούπω! Μετά από χρόνια πολλά ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης προέβη στο αυτονόητο, αλλά μη υλοποιημένο εδώ και πολλά χρόνια, επιβαλλόμενο κλάδεμα και καλλωπισμό πολλών επικίνδυνων σε ύψος δέντρων.

Συνολικώς, μέχρι τώρα, κλαδεύτηκαν και καθαρίστηκαν σε πολλές περιοχές της πόλης 495 ψηλά δένδρα και 180 φοίνικες, προκειμένου να ελαχιστοποιούν πιθανοί κίνδυνοι για πεζούς, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά και για τα αυτοκίνητα.

Με το κλάδεμα θα επιλυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά και θα αποκατασταθεί το φυσικό κάλος αυτών των δέντρων πολλά από τα οποία είναι πραγματική όαση δροσιάς το καλοκαίρι και ομορφιάς όλο το χρόνο.

Και τούτο διότι, ταυτοχρόνως με το κλάδεμα φροντίστηκε και η «υγιεινή» των δέντρων αυτών, πολλά εκ των οποίων είχαν αφεθεί να ψηλώσουν σε μεγάλα ύψη, χωρίς – αρκετά από αυτά – να έχουν κλαδευτεί ακόμη και από τη χρονιά που…. φυτεύτηκαν!!

Σημειώνεται ότι τα δέντρα αυτά κλαδεύτηκαν κατόπιν μελέτης αξιολόγησης και εκτέλεσης από την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο κ. Βασίλης Κρητικός, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης, δήλωσε σχετικά:

«Ολα αυτά τα ψηλά δένδρα κλαδεύτηκαν προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για πεζούς, οχήματα και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

»Όπως είναι γνωστό, βρισκόμαστε πια δυστυχώς αντιμέτωποι με συχνές ακραίες καιρικές συνθήκες, που σε συνδυασμό και με άλλες περιπτώσεις, αυξάνουν την πιθανότητα πτώσης κλαδιών, ή και ολόκληρων ψηλών δένδρων.

»Η συγκεκριμένη δράση μας, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπου και εφόσον κριθεί απαραίτητο, διότι αποτελεί ύψιστο καθήκον μας η, με όσα μέσα και πόρους διαθέτουμε, ασφάλεια των συμπολιτών μας .

» Είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα στο Ελληνικό – Αργυρούπολη για την περιποίηση αυτών των δένδρων και για την αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων από τυχόν άτακτη πτώση μέρους, ή και όλου τους.

»Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο άξιο προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πολύ δύσκολης, αλλά και πολύ σημαντικής για όλους δράσης του Δήμου μας».

 

πηγή: silvercity.gr