Μετά τις μειώσεις στα data έρχεται νέο voucher επιδότησης για σύνδεση στο internet

Νέο πρόγραμμα voucher που θα δίνει επιδότηση για συνδέσεις internet πολύ υψηλών ταχυτήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Την αλλαγή του υπάρχοντος προγράμματος επιδότησης συνδέσεων internet με πολύ υψηλές ταχύτητες που φέρει το όνομα Superfast Broadband (SFBB), προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του συνεδρίου Infocom έκανε γνωστό πως ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα επιδότησης συνδέσεων internet ενώ εξετάζεται να μην απευθύνεται μόνο σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις.

Το ήδη υπάρχων πρόγραμμα«Superfast Broadband» αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Το voucher του SFBB επιδοτεί διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας (άνω των 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης στο 1 Gbps) με 13 ευρώ τον μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών, καθώς και με 48 ευρώ το εφάπαξ κόστος σύνδεσης.

Το πρόγραμμα αυτό θα είναι σε ισχύ μέχρι τα μέσα του 2020 και ήδη το υπουργείο σχεδιάζει την νέα μορφή υλοποίησης του προγράμματος μέσω ΣΔΙΤ.

πηγή