Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για την οικονομική διαχείριση στο Δήμο Γλυφάδας

Διαφάνεια, νοικοκύρεμα, εξορθολογισμός δαπανών, προσήλωση και πολλή δουλειά στην είσπραξη των εσόδων, συνετή οικονομική διαχείριση είναι τα υλικά που”πλάσαμε” τη Γλυφάδα την τελευταία τετραετία και είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά μας να βλέπουμε αυτή την τεράστια προσπάθεια να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται.” δήλωσε ο δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, για την σπουδαία διάκριση της διοίκησης στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, μια επίδοση που τον κατέταξε στην 9η θέση πανελλαδικά!
Η ανακοίνωση του κ. Παπανικολάου:

“Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι”…

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για την οικονομική διαχείριση στο Δήμο Γλυφάδας, που μπήκε στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά!

Διαφάνεια. Νοικοκύρεμα. Εξορθολογισμός δαπανών. Προσήλωση και πολλή δουλειά στην είσπραξη των εσόδων. Συνετή οικονομική διαχείριση: Με αυτά τα υλικά “πλάσαμε” τη Γλυφάδα την τελευταία τετραετία και είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά μας να βλέπουμε αυτή την τεράστια προσπάθεια να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται.

Με βάση επίσημα στοιχεία, ο Δήμος Γλυφάδας είναι 9ος σε όλη την Ελλάδα από τους μεγάλους αστικούς δήμους στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης το 2017 – και μάλιστα με άνοδο οκτώ μονάδων σε σχέση με το 2015! Χάρη σε αυτή ακριβώς τη σωστή οικονομική διαχείριση, σε αυτό το νοικοκύρεμα, μπορέσαμε από το 2018 και μειώσαμε τα δημοτικά τέλη για όλους, ενώ ήδη από το 2015 απαλλάξαμε τους πολύτεκνους και τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Μέσα σε μία τετραετία, πετύχαμε στο Δήμο Γλυφάδας το φαινομενικά ακατόρθωτο: Εν μέσω κρίσης και capital controls, αυξήσαμε θεαματικά τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, δεν δανειστήκαμε ούτε ένα ευρώ και παράλληλα αναβαθμίζουμε όλη την πόλη μας, με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποδομών, με εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα. Ως αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, μειώσαμε πέρυσι κατά 10% οριζόντια τα δημοτικά τέλη και επιστρέφουμε έτσι, περίπου 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Γλυφάδας μας.

Ευχαριστούμε το ΚΕΦΙΜ “Μάρκος Δραγούμης” για την μεθοδική και επιστημονική εργασία του, που αποτυπώνει το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει σε όλους τους Δήμους στην Ελλάδα.

Παραθέτω τους σχετικούς πίνακες”Σχετικά με το ΚΕΦΙΜ “Μάρκος Δραγούμης” 

Ποιες είναι οι καλύτερες δημοτικές αρχές στην Ελλάδα