Μόδα & Στυλ: Τα αντρικά ρούχα που γίνονται καλύτερα όσο παλιώνουν

Τα «αθάνατα» ρούχα και αξεσουάρ που θα σε συνοδεύουν με στυλ για μια ολόκληρη ζωή.

Δεν είναι μόνο το κρασί που γίνεται καλύτερο με τα χρόνια αλλά και κάποια κομμάτια που, διαχρονικά, ορίζουν (αν όχι καθορίζουν) το αντρικό στυλ. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ εκείνα πάνω στα οποία μπορείς να βασιστείς άφοβα σήμερα, αύριο, πάντα, όχι μόνο επειδή θα δείχνουν πάντα επίκαιρα αλλά κι επειδή, αποδεδειγμένα, η πατίνα του γερο-χρόνου τα κολακεύει.

Αναρωτιέσαι σε ποια ακριβώς κομμάτια αναφερόμαστε; Ιδού:

Το δερμάτινο μπουφάν

Το κατεξοχήν κομμάτι που βελτιώνεται στο πέρασμα του χρόνου, αφού από τη μια, φορώντας το αποκτά καλύτερη εφαρμογή ενώ από την άλλη, η αλλαγή στο χρώμα που παρατηρείται σε σημεία «στρατηγικής σημασίας» (για παράδειγμα στους αγκώνες, κοντά στο γιακά αλλά γύρω από τις τσέπες) όχι μόνο του προσδίδει χαρακτήρα αλλά επιπλέον «μαρτυρά» την ιστορία του. Μαζί, και τη δική σου…


Το καρό, φανελένιο πουκάμισο

Το ρούχο που ταυτίστηκε όσο κανένα πριν από δύο και βάλε δεκαετίες με το κίνημα της grunge αποτελεί σήμερα must για κάθε ενημερωμένη αντρική ντουλάπα αλλά κι ένα ρούχο που γίνεται καλύτερο με τον καιρό, αφού σταδιακά βελτιώνεται όχι μόνο η εφαρμογή του πάνω στο κορμί σου αλλά και τα χρώματά του, που γίνονται πιο «γλυκά».


Το jean παντελόνι

Οι συστάσεις για το πιο απαραίτητο και, κυριολεκτικά, μοναδικό κομμάτι της ντουλάπας σου είναι μάλλον περιττές. Τι είναι αυτό που το καθιστά μοναδικό; Μα, η ίδια η φθορά που έχει υποστεί καθώς το φοράς -κάθε σκίσιμο, ξέβαμμα ή μπάλωμα αποτελεί ένα «παράσημο» μοναδικό, το οποίο δεν συναντιέται σε κανένα άλλο jean παντελόνι, ακόμη κι αν αυτό έχει «γεννηθεί» από το ίδιο εργοστάσιο, τον ίδιο εργάτη, την ίδια μηχανή με το δικό σου. Τόσο απλά…


Το μπρούτζινο ρολόι

Θέλεις ένα ρολόι που να ξεχωρίζει για την προσωπικότητά του; Αν ναι, ξέχνα τον χρυσό ή το ατσάλι κι επένδυσε άφοβα σε ένα κομμάτι με κάσα από μπρούτζο.
Εκτός από (σχετικά) ασυνήθιστη επιλογή, ο μπρούτζος έχει την ιδιότητα να αλλάζει χρώμα όχι μόνο καθώς παλιώνει αλλά και ανάλογα με τις συνθήκες (όπως για παράδειγμα, την ατμοσφαιρική πίεση, το υψόμετρο και την υγρασία) στις οποίες εκτίθεται.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα ρολόι που δε λέει απλά την ώρα αλλά , ουσιαστικά, «αφηγείται» τα ταξίδια σου και -γιατί όχι;- την ίδια σου τη ζωή;


Τα υφασμάτινα sneakers

Δεν υπάρχει τίποτα πιο πρακτικό κι, ενδεχομένως, «υπόγεια» γοητευτικό από ένα «μπαρουτοκαπνισμένο» ζευγάρι All Stars ή χαμηλών Vans. Βλέπεις, καθώς ο χρόνος περνά, τα υφασμάτινα sneakers όχι μόνο «υιοθετούν» τη φόρμα των ποδιών σου αλλά επιπλέον αποκτούν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα, με το χρώμα τους να ξεθωριάζει ανάλογα με το πώς ακριβώς τους συμπεριφέρεσαι.

Επ’ ευκαιρία, μπορείς να φανταστείς τον μακαρίτη τον Kurt Cobain να μοστράρει με καμάρι τα ολοκαίνουργια του «σταράκια»; Όχι ε; Ε, λοιπόν, ούτε κι εμείς.


Το denim jacket

Όπως ακριβώς ισχύει και για το δερμάτινο μπουφάν, έτσι και το denim jacket «οφείλει» τον χαρακτήρα του στον ιδιοκτήτη του, αποκτώντας τις ιδιαιτερότητές που το χαρακτηρίζουν ανάλογα τον τρόπο πλυσίματος ή με βάση το «σουλούπι» ή ακόμη και με το επάγγελμά εκείνου που το φορά.


Τα καλά, δερμάτινα παπούτσια

Άλλο ένα κομμάτι (για να ακριβολογούμε, δύο) από φίνο δέρμα που «ωριμάζει» και γίνεται καλύτερο καθώς το χρησιμοποιείς. Όπως ακριβώς ισχύει και για τα υφασμάτινα sneakers για τα οποία λέγαμε και πιο πριν, όσο τα φοράς, τόσο βελτιώνεται η εφαρμογή τους και ο τρόπος που «κουμπώνουν» πάνω στα πόδια σου, ενώ το δέρμα από τα οποία είναι φτιαγμένα, σταδιακά φανερώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.


Το καπελάκι του baseball

Είτε είναι φτιαγμένο από μάλλινο, είτε από βαμβακερό ύφασμα, το εν λόγω κομμάτι αργά ή γρήγορα θα πάρει το σχήμα του κρανίου σου, για να εξελιχθεί μοιραία σε αχώριστο σύντροφό κατά τις Κυριακάτικες βόλτες σου.

πηγή: Πολυχρόνης Δρακάκης / gr.askmen.com